25. Janvāris 2017 12:52
Jaunumi
Aicina pieteikties diskusijai par maksātnespējas regulējuma pilnveidošanu Latvijā

Lai paraudzītos uz maksātnespējas režīmu Latvijas tiesiskajā regulējumā no pārrobežu skatupunkta un spriestu par tā pilnveidošanu, piektdien, 27. janvārī, Saeimā notiks diskusija “Maksātnespējas režīms Latvijas tiesiskajā regulējumā – no ieguldījumu kavēkļa uz optimālu darbību”.

Interesenti dalību konferencē aicināti pieteikt līdz 26. janvāra pulksten 16.00 pa e-pastu eiropas.komisija@saeima.lv vai tālruni 67087324.

“Šī ir iespēja apspriest maksātnespējas reformas jomā jau paveikto - nesen esam noslēguši pirmo izmaiņu bloku, pilnveidojot maksātnespējas administratoru uzraudzību un disciplināratbildības regulējumu. Tagad ir svarīgi iesaistītajām pusēm kopīgi iezīmēt svarīgākos tuvākā termiņa darbus, kas veicami likumdošanas jomā,” uzsver Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Savukārt Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne akcentē: “Valsts konkurētspēju būtiski ietekmē arī maksātnespējas procesa efektivitāte. Eiropas Savienības Padome jau vairākkārt vērsusi uzmanību uz nepieciešamību nodrošināt efektīvu maksātnespējas administratoru uzraudzību. Arī pētījumos par uzņēmējdarbības vidi uzsvērts - maksātnespējas procesa regulējums Latvijā neveicina uzņēmējdarbības vides attīstību un investīciju piesaisti.” Viņa norāda, ka diskusija ir turpinājums darbam, kas iesākts aizvadītajā gadā, kad parlamentā tika diskutēts par tiesiskumu maksātnespējas procesā.

Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs G. Bērziņš un Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja L. Čigāne.

Diskusijas pirmajā sesijā runās par iespaidu, kādu uz uzņēmējdarbības vidi Latvijā atstāj spēkā esošais maksātnespējas režīms, kā arī par Eiropas Savienības Padomes ieteikumiem tā pilnveidošanai. Tajā klātesošos uzrunās ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītājas vietnieks Andris Kužnieks, Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Līga Meņģelsone, kā arī Latvijas Bankas Starptautisko attiecību un komunikācijas pārvaldes padomnieks Andris Strazds. Sesiju vadīs L. Čigāne.

Diskusijas otrajā sesijā spriedīs par nepieciešamajām izmaiņām maksātnespējas regulējumā Latvijā. Tajā kā runātāji uzstāsies Tieslietu ministrijas valsts sekretāra vietniece tiesību politikas jautājumos Laila Medina, Ārvalstu investoru padomes Latvijā maksātnespējas darba grupas pārstāvis Helmuts Jauja un zvērināts advokāts Indulis Balmaks. Sesiju moderēs G. Bērziņš.

Diskusija piektdien, 27.janvārī, sāksies pulksten 11.00 un notiks Baltiešu zālē, Jēkaba ielā 6/8.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties