9. Augusts 2016 13:25
Jaunumi
Mazinās administratīvo slogu Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu aktualizēšanā

Otrdien, 9. augustā, Ministru kabinets izdeva noteikumus “Grozījumi Ministru kabineta 2011. gada 15. februāra noteikumos Nr. 131 “Iedzīvotāju reģistrā iekļauto ziņu aktualizēšanas kārtība””.

Lai mazinātu personām administratīvo slogu, tām nebūs jāpilnvaro cita persona iesnieguma iesniegšanai par aizliegumu vai atļauju izmantot savu ķermeni, audus un orgānus pēc nāves,  ja personas paraksts uz tā ir notariāli apliecināts, kā arī  nebūs jāizmanto tikai speciāla tiešsaistes forma, lai iesniegtu iesniegumu, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu.

Turpmāk iesniegumu, kas parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, varēs iesniegt, ne tikai izmantojot speciālu tiešsaistes formu tīmekļa vietnē http://www.latvija.lv, bet arī nosūtot to elektroniski Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei.

Tāpat arī personas iesniegumu, kurā tās paraksts ir notariāli apliecināts, varēs iesniegt cita persona klātienē Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē vai Latvijas Republikas diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā, vai arī nosūtīt pa pastu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties