1. Februāris 2016 09:29
Jaunumi
Par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām no 1. līdz 5.februārim

Augstākās tiesas informācija par kasācijas kārtībā izskatāmām lietām laikā no 1. līdz 5.februārim.

Augstākās tiesas (AT) Civillietu departaments rakstveida procesā izskatīs piecas kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem, 18 blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem un divus pieteikumus sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem.

AT Krimināllietu departaments rakstveida procesā izskatīs trīs lietas. Divās lietās saņemtas apsūdzēto un aizstāvju kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas nolēmumiem. Vienā lietā izskatīs apsūdzētā sūdzību par zemākas instances tiesas lēmumu atteikties pieņemt kasācijas sūdzību.

AT Administratīvo lietu departaments rakstveida procesā izskatīs trīs kasācijas sūdzības par apelācijas instances tiesas spriedumiem un trīs blakus sūdzības par zemākas instances tiesas lēmumiem. Kasācijas sūdzības iesniegtas lietās, kurās atbildētājs ir Valsts ieņēmumu dienests, Ogres novada dome un Rīgas dome.

Informācija par atsevišķām lietām:

1) Administratīvo lietu departaments 2.februārī rakstveida procesā izskatīs pieteicēja kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu.

Lieta ir par būves nojaukšanu, kuru pieteicējs uzskata par uzbūvētu nelegāli. Tiesību jautājums ir par to, vai ir pārvērtējams būvniecības tiesiskums, ja tā notikusi pirms valsts objekta (tostarp ēku kompleksa) privatizācijas. Proti, vai personai, kura būves ieguvusi no valsts privatizācijas ceļā, ir jāatbild par iepriekš veiktu iespējami prettiesisku būvniecību. Vienlaikus lietā būtiskais faktiskais apstāklis, vai apelācijas instancē pienācīgi pārbaudīts un novērtēts, - vai būvniecība tiešām notikusi līdz privatizācijai. (Lieta SKA-141/2016).

2) Administratīvo lietu departaments 2.februārī rakstveida procesā izskatīs pieteicējas kasācijas sūdzību par Administratīvās apgabaltiesas spriedumu. Lietā (Lieta SKA-8/2016).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties