19. Novembris 2015 12:58
Studenta Vārds
Studenti un mācībspēki pārstāv Juridisko fakultāti starptautiskā seminārā cilvēktiesībās

No 3. līdz 7.novembrim Ķelnes Universitātē, Vācijā, noritēja jau divpadsmitais starptautiskais studentu tiesību zinātnes seminārs, kurā pirmo reizi piedalījās arī Latvijas Universitātes (LU) studenti un mācībspēki. Šogad seminārs tika veltīts cilvēktiesību problemātikai, vērtējot, ciktāl pieļaujami cilvēktiesību ierobežojumi nacionālās drošības interesēs.

Latvijas Universitāti šogad godam pārstāvēja LU Juridiskās fakultātes maģistrante Kalīne Ozola, angļu valodā referējot par "Balance Between Freedom of Religion in Public and National Security", doktorante Dita Amoliņa par "Balance Between Fundamental Rights and National Security Protection: Practice/Case Law of the Constitutional Court" un maģistrants Mārtiņš Birģelis - par  "Free Speech Considerations in Combating Incitement to Terrorism". Atšķirīgās paneļdiskusijas vadīja ne tikai ārvalstu kolēģi, bet arī Juridiskās fakultātes asoc. profesori Artūrs Kučs un Anita Rodiņa.

Seminārā piedalījās doktarantūras un maģistrantūras studenti no Vācijas, Polijas, Čehijas, Krievijas, Ungārijas, Tanzānijas, Lietuvas u.c. valstīm. Seminārs noritēja akadēmiskā un diskusiju raisošā gaisotnē, katram no dalībvalstu studentiem sniedzot prezentāciju par paša izvēlēto tematu. Pēc prezentācijām referenti atbildēja uz auditorijas jautājumiem, sniedza replikas, kā arī saņēma pieredzējušu cilvēktiesību ekspertu ieteikumus turpmākam pētniecības darbam.

Dalība seminārā Juridiskās fakultātes studentiem sniegusi devusi vērtīgu starptautisku pieredzi un kontaktus, iespēju izzināt visu valstu tiesisko sistēmu, bet pasākums kopumā bija aizraujošs piedzīvojums.

Šā gada semināra dalībnieki vēlas iedrošināt ikvienu iesaistīties pētniecības darbā jau studiju laikā un tostarp piedalīties arī nākamā gada seminārā Ķelnē. Tā ir lieliska iespēja pilnveidot savas zinātniskās izpētes, argumentācijas un publiskās runas prasmes, kā arī iegūt vērtīgu starptautisku pieredzi. Studenti izsaka īpašu pateicību LU Juridiskajai fakultātei par iespēju piedalīties seminārā, bet asoc. profesoriem A.Kučam un A.Rodiņai - par nepieciešamo atbalstu un ieguldītajām pūlēm.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties