28. Septembris 2015 10:02
Jaunumi
Prokuratūras vēsture ir tiesu sistēmas vēsture – norāda Augstākās tiesas priekšsēdētājs

25.septembrī, piedaloties svinīgajā sēdē un sveicot Latvijas Republikas Prokuratūru tās izveidošanas 25.gadadienā, Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs atgādināja, ka prokuratūra ir tiesu sistēmas daļa, un prokuratūras ikdiena un svētki ir arī tiesu sistēmas ikdiena un svētki.

Arī prokuratūras vēsture ir tiesu sistēmas vēsture – norādīja Augstākās tiesas priekšsēdētājs, atgādinot gan Latvijas brīvvalsts dibināšanas laiku, kad prokurori darbojās pie tiesām, gan Latvijas valsts neatkarības atjaunošanu pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, kad Latvijas Republikas prokuratūra tika veidota no jauna. „Pilsoniskā drosmē vienā ķēdē turējās visi jaunās valsts tiesu sistēmas posmi. Latvijas tiesas nesašķēlās un pieņēma tikai Latvijas Republikas prokuratūras izmeklētās krimināllietas un valsts apsūdzību uzturēja tikai Latvijas Republikas prokurori,” atgādināja Augstākās tiesas priekšsēdētājs, uzsverot, ka tiesas un Latvijas Republikas prokuratūra toreiz rādīja piemēru, kā jārīkojas valstij kritiskā brīdī.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs novēlēja, lai jaunā paaudze, kas pēc gadsimta ceturkšņa ienākusi Latvijas tiesu sistēmā, tur cieņā tos augsti novērtējamos principus, ko prokuratūras pamatos likuši gan tās veidotāji Latvijas brīvvalsti dibinot, gan atjaunojot neatkarību.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties