28. Jūlijs 2015 11:20
Jaunumi
Cilvēktiesību komisija aicina pieteikt kandidātus vakantajam NEPLP locekļa amatam

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija otrdien, 28.jūlijā, izsludināja aicinājumu pieteikt kandidātus vakantajam Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļa amatam. Kandidātus var pieteikt līdz 28.augustam.

Saskaņā ar Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu kandidātam jābūt Latvijas pilsonim, kam deklarētā dzīvesvieta ir Latvijā. Uz šo amatu var pretendēt personas ar augstāko izglītību, vismaz piecus gadus ilgu profesionālo vai akadēmisko pieredzi plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes vai cilvēktiesību jomā, kā arī ar labu reputāciju.

Likums arī noteic - kandidāts nedrīkst būt politiskās partijas vai politisko partiju apvienības amatpersona, elektroniskā plašsaziņas līdzekļa kapitāla daļu (akciju) īpašnieks, kā arī sodīts par tīšu noziegumu, ja viņš nav reabilitēts vai sodāmība nav dzēsta vai noņemta.

NEPLP locekli amatā pēc Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas ierosinājuma uz pieciem gadiem apstiprina Saeima.

Kandidāti jāizvirza, jo Saeima šī gada 8.jūlijā no NEPLP locekļa amata atbrīvoja Aināru Dimantu.

Jāpiebilst, ka 28.jūlija sēdē Cilvēktiesību komisija iezīmēja arī tematus, ko plānots skatīt, sākoties Saeimas rudens sesijai. Komisijas darba kārtībā būs vardarbības problēma skolās un bērnunamos, videokonferenču izmantošana tiesās un grozījumi Krimināllikumā saistībā ar seksuālu vardarbību pret mazgadīgajiem, informēja komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties