28. Aprīlis 2015 14:29
Jaunumi
Deputāti sāk vērtēt Uzņēmumu reģistra un Tieslietu ministrijas sagatavotos Komerclikuma grozījumus

Iepazīstoties ar Uzņēmumu reģistra un Tieslietu ministrijas sagatavotajiem Komerclikuma grozījumiem, kas paredz atvieglot pamatkapitāla pārreģistrācijas procesu un dalībnieku reģistra pirmā nodalījuma iesniegšanu aptuveni 80% uzņēmumu, Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti atzinīgi novērtēja to nepieciešamību, vienlaikus norādot uz nepieciešamību atkārtoti izsvērt atsevišķus priekšlikuma elementus. Komisijas sēdē tika lemts jautājumu par Komerclikuma grozījumu tālāku virzību Saeimā turpināt diskutēt nākamās nedēļas komisijas sēdē.

Šodien Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāre Guna Paidere Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē deputātus iepazīstināja ar Komerclikuma grozījumiem, kurus, domājot par uzņēmēju interesēm, sagatavoja Uzņēmumu reģistrs un Tieslietu ministrija. Šie grozījumi paredz būtiski samazināt administratīvo slogu viena dalībnieka SIA jeb aptuveni 80% no visiem subjektiem, uz kuriem attiecināmas izmaiņas par pamatkapitāla pārreģistrāciju eiro, vienlaikus atvieglojot arī Komerclikuma prasības saistībā ar dalībnieku reģistra pirmā nodalījuma iesniegšanu.

Deputātu domas par situācijas risinājumu dalījās – vai turpināt šo grozījumu virzību, veicot tajos nelielas izmaiņas, vai arī vienkārši pagarināt reformas īstenošanas termiņu, vai arī nedarīt neko. Tomēr diskusijas gaitā dominēja viedoklis, ka slogs ir jāmazina, ja vien var atrast juridiski korektus risinājumus.  Pirms grozījumu tālākas virzības Saeimā, tos atkārtoti plānots izskatīt nākošnedēļ Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē.

Atgādinām, ka aprīlī, ar mērķi atbalstīt uzņēmumus Komerclikuma prasību izpildē, Uzņēmumu reģistrs uzsāka informatīvo kampaņu „Uzņēmēj, sakārto papīrus!”, kuras mērķis ir ne tikai informēt uzņēmējus par aktuālajām prasībām, bet arī veidot izpratni par to nepieciešamību un sniegt atbalstu dokumentācijas sagatavošanā. Informāciju par kampaņas aktivitātēm aicinām skatīt www.sakartopapirus.ur.gov.lv.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties