8. Augusts 2014 13:01
Jaunumi
Baznīca pārsteigta par Krimuldas novada domes lēmumu ļaut burties
2

Luterāņu baznīca paudusi nožēlu par Krimuldas novada domes piešķirto atļauju novadā noteiktās dienās burties, kā arī iesaka to nedarīt.

Kā kļuvis zināms, Krimuldas novada dome ir nolēmusi turpmāk atļaut sabiedriskās vietās noteiktās dienās novadā burties, kas citos novados netiek atļauts. Šāds lēmums pieņemts, jo Krimuldas novada teritorijā atrodas apdzīvota vieta Ragana, un šogad 16.augustā pirmo reizi novadā tiek rīkots raganu tēmai veltīts pasākums "Reģu vakars Raganā".

Kā sarunā ar aģentūru LETA sacīja Liepājas diecēzes bīskaps Pāvils Brūvers, baznīca neatbalsta buršanos, jo Dieva vārds to kategoriski neatļauj.

"Bībelē tas nosaukts par ļaunumu," skaidroja Brūvers.

Spriežot par to, kāpēc bijusi nepieciešamība ļaut burties, Brūvers norādīja, ka buršanās prakse Eiropā pastāvējusi jau sen un mūsdienās vairākās valstīs, piemēram, Vācijā un Anglijā, pastāvot pat raganu un burvju biedrības, kā arī kongresi.

Visticamāk, ka cilvēki izvēlas nodarboties ar burvestībām, lai īsā laikā panāktu vēlamo, sprieda bīskaps. "Tas ir kā sportā, kad cilvēki izvēlas iedzert kādas tabletītes, nevis nopietni sportot."

 
 
2 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
juris
13. Septembris 2014 / 15:05
0
ATBILDĒT
Bískapam zjél ,ka aves sák domát pashas, un tas nav , tas variants ,ká tabletíters, bet tas ,ka bazníca ir melojusi gadsimtiem un vél lídz shim neljauj nevienam aizdomáties dzilják par dabu , tás spéku un vienotíbu ar cilvéku. Tikkai malj savu maljamo par vainu ,mazdúshíbu un mazvértíbu ,pietélodami ,ka dievs dod visu ,bet més nesanjemam ,jo vajag ticét fanátiskák. Tá visu múzju saindé ar viltus vainas apzinju un tur savu avi piesietu pie baznícas múriem.
Jurčiks
11. Augusts 2014 / 11:46
0
ATBILDĒT
Nu un tad?
Punkts viens: apziņas brīvība.
Punkts divi: baznica ir šķirta no valsts.
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties