30. Jūnijs 2017 15:01
Jaunumi
LU Juridiskā fakultāte – atzītākā starp darba devējiem jurisprudencē
1

Latvijas Darba devēju konfederācija sadarbībā ar karjeras un izglītības portālu Prakse.lv jau sesto gadu publicē Latvijas darba devēju ieteiktāko augstskolu un studiju programmu sarakstu. Darba devēju ieteiktāko studiju programmu topā Juridiskās fakultātes realizētā bakalaura studiju programma „Tiesību zinātne” atkārtoti ierindojusies 10. vietā kopvērtējumā un 1. vietā starp jurisprudences studiju programmām.

Piektdien, 30. jūnijā Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) sadarbībā ar protālu Prakse.lv paziņoja jau sestā darba devēju ieteiktāko izglītības iestāžu TOPa rezultātus. TOPa mērķis ir veicināt pārdomātu absolventu tālākās izglītības un karjeras izvēli šovasar, ņemot vērā arī darba devēju viedokli. Šogad viedokli izteikuši 2524 darba devēji, kas ir 19 reižu vairāk nekā pirmajā TOPa tapšanas gadā.

Darba devēji Juridiskās fakultātes realizēto bakalaura studiju programmu „Tiesību zinātne” ierindojuši 10. vietā starp visām Latvijā realizētajām studiju programmām dažādās nozarēs un 1. vietā starp Latvijā piedāvātajām jurisprudences programmām.

Darba devēju ieteiktāko skolu un studiju TOPs tiek veidots, lai nodrošinātu jauniešiem nepastarpinātu informāciju par darba tirgu, palīdzot turpat 31 tūkstotim pamatskolu, vidusskolu un profesionālo izglītības iestāžu absolventiem šovasar izdarīt pareizo tālākās izglītības izvēli, kas rezultētos veiksmīgā karjerā.

“Tieši Latvijas uzņēmēji ir tie, kas visprecīzāk spēj raksturot, kādas ir šī brīža darbaspēka prasības, jo kvalificētu darbinieku noturēšana un piesaistīšana ir viņu ikdiena. Tādēļ jo īpaši aicinu jauniešus ieklausīties darba devējos, iespējams, tieši viņu viedoklis būs izšķirošais faktors pareizā karjeras virziena noteikšanā,” uzskata LDDK ģenerāldirektore Līga Meņģelsone. 

Savukārt portāla Prakse.lv vadītājs Jānis Logins aicina jauniešus izglītības iestāžu izvēli balstīt racionālā pieejā un uzklausīt darba devēju ieteikumus. "Darba devēji ir tie, kuri spēj novērtēt izglītības iestāžu sagatavoto jauniešu profesionālo kvalitāti un atbilstību darba tirgum. Viņi ir tie, kuri spēj pateikt, no kurām skolām nāk labākie absolventi," norāda J. Logins.

​Studiju programmu TOPs aplūkojams šeit.​

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
...
30. Jūnijs 2017 / 18:14
0
ATBILDĒT
Juridiskā koledža 2.vietā? Tas nav nopietni...
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties