28. Maijs 2014 12:44
Jaunumi
Augstākās tiesas tiesneša amatam virza Aigaru Strupišu
4
Augstākās tiesas tiesneša amatam tiek virzīts Aigars Strupišs.
Māris Kaparkalējs

Augstākās tiesas priekšsēdētājs virzīs juridisko zinātņu doktoranta Aigara Strupiša kandidatūru Saeimai apstiprināšanai Augstākās tiesas tiesneša amatā bez pilnvaru termiņa ierobežojuma.

Izvērtējot A.Strupiša kandidatūru Augstākās tiesas tiesneša amata kandidātu atlases atklātā konkursa divās kārtās un saņemot Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas pozitīvu atzinumu, konkursa pretendentu atlases komisija atzina viņu par piemērotu Augstākās tiesas Civillietu departamenta tiesneša amatam.

A.Strupišam ir vairāk nekā 20 gadu pieredze akadēmiskajā un pētnieciskajā darbā jurisprudences jomā un praktiskajā jurisprudencē, kā arī normatīvo aktu projektu izstrādāšanā, ko veicis neatkarīga eksperta statusā. A.Strupišam ir arī ilggadīga pieredze sadarbībā ar dažādām valsts institūcijām un starptautiskajām organizācijām, šobrīd viņš ir Tieslietu ministrijas pastāvīgās Komerctiesību darba grupas loceklis un Uzņēmumu reģistra konsultatīvās padomes loceklis.

A.Strupišs 1990.gadā ieguvis jurista diplomu Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē un šobrīd studē doktorantūrā.

Konkurss uz Augstākās tiesas tiesneša amatu notika saskaņā ar likuma „Par tiesu varu” 51.panta trešo daļu. Izsludinātajā atklātajā konkursā uz Augstākās tiesas Civillietu departamenta tiesneša amata vietu pieteicās divi kandidāti, taču viens no viņiem pirms eksāmena kārtošanas atsauca savu kandidatūru.

 
 
4 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Jopcik
29. Maijs 2014 / 13:27
1
ATBILDĒT
Man viņš LU pasniedza vairākus priekšmetus. varu teikt vienu - superīgs pasniedzējs! Izskaidro ļoti saprotoši un ar labu humora izjūtu, bet ir arī stingrs savās prasībās. Lai veicas, pasniedzēj!
zinātājs Burbulim
29. Maijs 2014 / 08:21
0
ATBILDĒT
Tā bilde tak kādus gadus 10 veca. :)
Burbulis
28. Maijs 2014 / 15:36
0
ATBILDĒT
Tikai derētu matus apgriezt. Kā Parādniekam pēc kļūšanas par deputātu. Tiesa tomēr tāda konservatīva iestāde.
RĀDĪT VĒL KOMENTĀRUS / 1
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 272 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties