26. Februāris 2024 12:55
Jaunumi
Kandidēt Satversmes tiesas tiesneša amatam pieteikušās divas senatores

Ceturtdien, 29. februārī, Augstākās tiesas plēnums virzīs kandidātu Satversmes tiesas tiesneša amatam. Kandidēt uz šo amatu pieteikumus iesniegušas divas senatores – Civillietu departamenta senatore Dzintra Balta un Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa.

Dzintra Balta ir Senāta Civillietu departamenta senatore kopš 2020. gada. Pirms tam bijusi tiesnese Rīgas pilsētas Centra rajona tiesā un Rīgas apgabaltiesā. Dzintrai Baltai ir maģistra grāds tiesību zinātnē. Viņa ir Tieslietu padomes locekle no Augstākās tiesas tiesnešu vidus un ir Tieslietu padomes priekšsēdētāja vietniece.

Veronika Krūmiņa ir senatore no 2005. gada, kopš 2007. gada Senāta Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja. Pirms apstiprināšanas senatora amatā bijusi tiesnese Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā, Administratīvajā apgabaltiesā, bijusi Tieslietu ministrijas valsts sekretāre likumdošanas jautājumos un viena no administratīvās justīcijas izveidotājām atjaunotajā Latvijā. Veronikai Krūmiņai ir maģistra grāds tiesību zinātnē un viņa beigusi pārkvalifikācijas kursu Starptautisko attiecību institūtā.

Augstākās tiesas plēnumam jāpieņem lēmums par viena tiesneša ieteikšanu apstiprināšanai par Satversmes tiesas tiesnesi.

Vakanta tiesneša vieta Satversmes tiesā radusies, jo beidzas Satversmes tiesas tiesneša Alda Laviņa pilnvaras, kuru šajā amatā Saeima pirms 10 gadiem apstiprināja pēc Augstākās tiesas plēnuma priekšlikuma. Saskaņā ar Satversmes tiesas likumu Saeima citu tiesnesi apstiprina pēc tās pašas institūcijas priekšlikuma, kura bija izvirzījusi iepriekšējā tiesneša kandidatūru.

Augstākās tiesas plēnums notiks ceturtdien, 29. februārī, sākums plkst.10.00.

Plēnuma gaitai varēs sekot tiešraidē Augstākās tiesas YouTube kanālā. Saite pirms plēnuma sākuma būs pieejama Augstākās tiesas mājaslapā un Twiterkontā.

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties