16. Februāris 2024 12:12
Jaunumi
Sagatavots tiesu prakses apkopojums Lauku atbalsta dienesta lietās

Augstākās tiesa ir sagatavojusi tiesu prakses apkopojumu lietās par lauksaimniecības politikas instrumentu īstenošanu, proti lietās, kurās atbildētāja pusē ir pieaicināts Lauku atbalsta dienests, kā arī lietās, kuras ir saistītas ar atbalsta maksājumiem un kompensācijām par īpašuma tiesību ierobežošanu.

Apkopojumā sistematizētas Senāta Administratīvo lietu departamenta atziņas no nolēmumiem, kas pieņemti no 2010. gada līdz 2023. gadam.

Senāta atziņas ir izkārtotas pie tiesību aktiem. Proti, ir norādīta tiesību norma, kam seko saistībā ar tās interpretāciju un piemērošanu paustās Senāta atziņas. Vienlaikus pie atziņām no lietām, kurās Senāts ir uzdevis prejudiciālos jautājumus Eiropas Savienības Tiesai, atsaucē ir pievienotas attiecīgas informatīvas norādes par to. Ņemot vērā, ka normatīvais regulējums aplūkotajos jautājumos ir sadrumstalots, turklāt regulējums ir gan Eiropas Savienības regulējuma līmenī, gan Latvijas nacionālā tiesiskā regulējuma līmenī, lietotāju ērtībai ir izveidots detalizēts satura rādītājs. Papildus izveidots arī lietu rādītājs, kurā lietas ir sagrupētas pēc atbalsta maksājumu/kompensācijas veidiem vai tiesību jautājumiem.

Nobeigumā pievienotais izmantoto nolēmumu saraksts ir papildināts ar hipersaitēm uz tiem tiesu nolēmumiem, kuri ir publicēti internetā. Papildus izveidots atsevišķs pielikums ar lietām, kurās Latvijas tiesas vērsušās Eiropas Savienības tiesā prejudiciālo nolēmumu procedūrā par ar atbalsta/ kompensācijas piešķiršanu un izmaksu saistītiem jautājumiem.

Apkopojumu sagatavoja Judikatūras un zinātniski analītiskā nodaļa sadarbībā ar Senāta Administratīvo lietu departamentu. “Tiesu prakses apkopojums Lauku atbalsta dienesta lietās. Senāta judikatūras atziņas 2010. - 2023.” pieejams Augstākās tiesas mājaslapā sadaļā Tiesu prakse/ Tiesu prakses apkopojumi/ Administratīvās tiesības

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties