13. Februāris 2024 10:01
Jaunumi
Tiesību zinātņu student – piesakies tiesas procesa izspēlei cilvēktiesībās 2024!

Tiesībsargs jau astoto reizi aicina tiesību zinātņu studentus pieteikt komandas un pārbaudīt savas zināšanas tiesas procesa izspēlē cilvēktiesībās. Izspēle allaž pulcē erudītākos un neatlaidīgākos tiesību zinātņu studentus no visas Latvijas. Izspēle tiek rīkota, lai veicinātu topošo profesionāļu interesi par cilvēktiesību jomu, kā arī sekmētu sabiedrības informētību un izpratni par cilvēktiesībām kopumā. Tā reizē ir lieliska iespēja klātienē satikt Latvijā zināmus juristus un saņemt vērtīgas balvas.

Izspēles uzvarētājiem ik gadu bijusi iespēja apmeklēt cilvēktiesību vasaras skolu kādā no Eiropas universitātēm. Aizvadītajos gados uzvarētāji kā galveno balvu saņēma iespēju piedalīties Eiropas Tiesību zinātņu studentu asociācijas (ELSA) rīkotajās cilvēktiesību vasaras skolās Horvātijā, Dānijā un Portugālē, Utrehtas Universitātes tiešsaistes kursā cilvēktiesībās un Tartu Universitātes 9. Martenas vasaras skolas kursā starptautiskajās tiesībās.

Pieteikšanās

Ja esi tiesību zinātņu students kādā no Latvijas augstskolām vai koledžām, no 13. februāra līdz 5. martam izveido un piesaki savu komandu dalībai tiesas procesa izspēlē cilvēktiesībās.

Komandas pieteikumā norādi: mācību iestādi, katra dalībnieka vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru un e-pasta adresi, kā arī komandas kapteini. Iesūtot rakstisko pozīciju, norādi komandas devīzi – to turpmāk izmantos kā komandas vienīgo identifikācijas zīmi. Pieteikuma anketu google aptaujas formā iesniedz līdz 5. martam!

Rakstiskais darbs jāiesniedz līdz 14. aprīlim, savukārt 27. aprīlī Tiesībsarga biroja telpās notiks mutvārdu izspēle, bet tās fināls, kā ierasts, Satversmes tiesas zālē. Apbalvošanas pasākums risināsies Tiesībsarga birojā.

Informācijai

Visa svarīgā informācija par izspēli – nolikums, pieteikuma anketa un daudzi noderīgi palīgmateriāli atrodami tiesībsarga mājaslapā ej.uz/Izspele2024.

Seko līdzi jaunumiem arī tiesībsarga Facebook kontā.

Jautājumus sūti uz e-pastu izspele@tiesibsargs.lv

Tiekamies tiesas izspēlē!

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties