31. Janvāris 2024 16:41
Jaunumi
Tieslietu ministre Ukrainas ģenerālprokuroram: nolaupīto Ukrainas bērnu atgriešanā valstīm jāizmanto visi diplomātiskie un tiesiskie rīki
Foto no Tieslietu ministrijas arhīva

Trešdien, 31. janvārī, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere tikās ar Ukrainas ģenerālprokuroru Andriju Kostinu (Andriy Kostin), lai pārrunātu Krievijas saukšanu pie atbildības par pastrādātajiem noziegumiem Ukrainā, īpaši uzsverot Krievijas nolaupīto Ukrainas bērnu atgriešanu viņu ģimenēs.

Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins pateicās Latvijai par sniegto atbalstu Ukrainas bērnu atgriešanas jautājumā un starptautiskās konferences “Krievijas karš pret bērniem” organizēšanā. Konferencē š.g. 1. februārī ar uzrunu piedalīsies arī tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere, lai kopā meklētu risinājumus, kā nolaupītos Ukrainas bērnus atgriezt mājās un Krieviju saukt pie atbildības.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere norāda: “Vēl daudz darba jāiegulda, lai sadarbības partneri Eiropā pietiekami izprastu šo kara noziegumu esamību un apjomu. Pēc Ukrainas oficiālajiem datiem Krievija ir nolaupījusi un deportējusi vismaz 20 000 Ukrainas bērnus, tādējādi nozogot viņiem ģimeni, valsti un bērnību. Latvija ir apņēmusies padarīt šo jautājumu redzamāku mūsu sabiedrotajiem, lai nekavējoties varētu rast praktiskus risinājumus, izmantojot visus diplomātiskos un tiesiskos līdzekļus, lai neļautu Krievijai turpināt veikt šos kara noziegumus un atgrieztu nolaupītos bērnus atpakaļ.”

Tāpat puses vienojās, ka nepieciešama ciešāka sadarbība Eiropas Savienības līmenī organizētās noziedzības apkarošanā tādās jomās, kas saistīta ar sankciju apiešanu, kā arī Krievijas kontrolētā organizētās noziedzības tīkla ietekmi Eiropā. Vienlaikus abas puses pauda bažas par pieaugošo ukraiņu bēgļu bērnu iesaistīšanu organizētās noziedzības aktivitātēs, lai starp valstīm pārvietotu nelikumīgā veidā iegūtus naudas līdzekļus vai narkotiskās vielas.

Abas puses bija vienisprātis arī par to, ka nepieciešams stiprināt sankcijas pret Krievijas Federāciju. Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins norādīja, ka Krievija turpina apiet sankcijas, lai finansētu raķešu, ieroču un munīcijas iegādi.

Tieslietu ministre apliecināja Latvijas apņemšanos turpināt atbalstīt Ukrainu ES politisko diskusiju formātos, kā arī praktiskajā tiesībaizsardzības iestāžu sadarbībā, meklējot arvien efektīvākus risinājumus, lai nodrošinātu Krievijas atbildību par noziegumiem Ukrainā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties