24. Janvāris 2024 15:17
Jaunumi
Trešajā kārtā par Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra amatu sacentīsies 2 pretendenti

Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra amata pretendentu vērtēšanas komisija nolēmusi uz konkursa trešo kārtu virzīt 2 pretendentus.

Konkursa otrās kārtas laikā pretendenti konkursa komisijai skaidroja savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēja uz komisijas jautājumiem un izklāstīja savu redzējumu par Uzņēmumu reģistra analītiskās kapacitātes attīstīšanu un ieguvumiem no tā uzņēmējdarbības vides drošībai un ilgtspējībai.

Savukārt konkursa trešajā kārtā tiks pārbaudītas pretendentu vadības kompetences: komandas vadīšana, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana, orientācija uz attīstību, attiecību veidošana un uzturēšana.

Noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks ieteikts tieslietu ministrei. Iegūstot ministres atbalstu, pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mihails Papsujevičs, tās sastāvā ir tieslietu ministres padomnieks Inguss Kalniņš, Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes jautājumos, Valsts pārvaldes politikas departamenta vadītāja Ieva Lībķena, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis, Finanšu ministrijas Finanšu tirgus politikas departamenta direktora vietniece, Kredītiestāžu un maksājumu pakalpojumu politikas nodaļas vadītāja Dina Buse. Tāpat pretendentu vērtēšanā piesaistīti neatkarīgi novērotāji no Finanšu izlūkošanas dienesta, Ārvalstu investoru padomes Latvijā un biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna”.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties