24. Janvāris 2024 12:00
Jaunumi
Tieslietu ministrija aicina sabiedrību iesaistīties tiesiskā regulējuma pilnveidošanā par valdes locekļu atvaļinājumiem, kas saistīti ar bērnu aprūpi

Šī gada janvārī Tieslietu ministrija publiskajai apspriešanai nodevusi likumprojektu “Grozījumi Komerclikumā” ar ko plānots ieviest kārtību, kādā valdes locekļi izmanto tiesības doties atvaļinājumos, kas saistīti ar bērnu aprūpi, piemēram, grūtniecības un dzemdību atvaļinājumos, atvaļinājumos bērna tēvam un citai personai, atvaļinājumos adoptētājam.

Jaunais regulējums sniegs valdes locekļiem pilnīgāku sociālo, ekonomisko un juridisko aizsardzību gadījumos, kad tiem nepieciešams iesaistīties bērnu aprūpē, kas nav savienojama ar pilnvērtīgu valdes locekļa amata pienākumu pildīšanu. Valdes locekļa amats ir saistīts ar augstākas atbildības uzņemšanos par uzņēmumā notiekošo, tāpēc Darba likumā noteikto atvaļinājumu piemērošana līdz šim nebija iespējama, kamēr Komerclikumā netika paredzēts risinājums, kā valdes locekli atbrīvot no uzņēmuma vadības un pārstāvības pienākumu pildīšanas tā prombūtnes laikā.

Tieslietu ministrija aicina ikvienu interesentu, kurš ir ieinteresēts valdes locekļu atvaļinājumu regulējuma izstrādē vai vēlas iesaistīties likumprojekta pilnveidošanā, līdz šī gada 2. februārim dalīties ar viedokli un ieteikumiem par likumprojektā paredzētajiem risinājumiem, sniedzot to Tieslietu ministrijas tīmekļa vietnē vai iesaistoties publiskajā apspriešanā tiesību aktu projektu portālā.

Tieslietu ministrijai ir svarīgs Tavs viedoklis!

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties