28. Decembris 2023 15:30
Jaunumi
Konkursā uz Konkurences padomes trīs locekļu amatiem otrajā kārtā sacentīsies 21 pretendents

Konkurences padomes locekļu amata pretendentu vērtēšanas komisija nolēmusi uz konkursa otro kārtu virzīt 21 pretendentu. Pirmajā kārtā komisija vērtēja pretendentu iesniegtos dokumentus un atbilstību obligātajām prasībām. Pavisam kopā savu dalību atklātajā konkursā bija pieteikuši 34 pretendenti.

Konkursa otrajā kārtā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt Konkurences padomes locekļa amatu, atbildēs uz komisijas uzdotajiem jautājumiem un izklāstīs savus priekšlikumus turpmākai rīcībai, ņemot vērā pretendenta vērtējumu par nozarēm, kurās ir saskatāmi potenciāli konkurences regulējuma pārkāpumi un pazīmes, kas par to liecina.

Savukārt konkursa trešajā kārtā tiks pārbaudītas pretendentu vadības kompetences: stratēģiskais redzējums, orientācija uz rezultātu sasniegšanu, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana, attiecību veidošana un uzturēšana.

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušie pretendenti tiks virzīti Ministru kabineta apstiprinājumam.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Tās sastāvā ir Latvijas Pašvaldību savienības padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes loceklis Jānis Lielpēteris, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietniece ārējo ekonomisko sakaru jautājumos Zaiga Liepiņa un Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis. Tāpat par pretendentu novērtēšanas procesa neatkarīgo novērotāju piesaistīts Kaspars Gorkšs – Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektors.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties