20. Decembris 2023 15:44
Jaunumi
Uz Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra amatu pieteikušies 5 pretendenti

Noslēdzies atklātais konkurss uz Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāra amatu. Dalību konkursā pietikuši 5 pretendenti.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 29. novembrī, norisināsies trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbilstību obligātajām prasībām.

Konkursa otrās kārtas laikā pretendenti konkursa komisijai skaidros savu motivāciju ieņemt šo amatu, atbildēs uz komisijas jautājumiem un izklāstīs savu redzējumu par Uzņēmumu reģistra analītiskās kapacitātes attīstīšanu un ieguvumiem no tā uzņēmējdarbības vides drošībai un ilgtspējībai.

Savukārt atlases trešajā kārtā tiks pārbaudītas tādas pretendentu vadības kompetences kā komandas vadīšana, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana, orientācija uz attīstību, attiecību veidošana un uzturēšana.

Noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vada Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mihails Papsujevičs, tās sastāvā ir tieslietu ministres padomnieks Inguss Kalniņš, Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes jautājumos, Valsts pārvaldes politikas departamenta vadītāja Ieva Lībķena, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis, Finanšu ministrijas Finanšu tirgus politikas departamenta direktora vietniece, Kredītiestāžu un maksājumu pakalpojumu politikas nodaļas vadītāja Dina Buse. Tāpat pretendentu vērtēšanā piesaistīti neatkarīgi novērotāji no Finanšu izlūkošanas dienesta, biedrības “Ārvalstu investoru padome Latvijā” un biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna”.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties