18. Septembris 2023 09:58
Jaunumi
Latvijas Universitātē notiks debates “Godīgi par akadēmisko godīgumu”

Latvijas Universitātes (LU) 104. gadadienas jubilejas svinību ietvaros 27. septembrī notiks publiskās debates “Godīgi par akadēmisko godīgumu”. Debates, kurās spriedīs par akadēmiskā godīguma aktuālajiem jautājumiem, ievadīs asociētās profesores Signes Mežinskas pārskats par aktualitātēm akadēmiskā godīguma jomā.

Debatēs piedalīsies LU Akadēmiskās ētikas komisijas loceklis un LU Juridiskās fakultātes lektors Lauris Liepa, LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes docente Dr. phys. Tija Sīle, Latvijas Jauno zinātnieku apvienības vadītāja Antra Boča, Rīgas Stradiņa universitātes asociētā profesore Dr. paed. Nora Jansone-Ratinika, kā arī LU Studentu padomes priekšsēdētāja Eva Borska. Debates vadīs LU Medicīnas fakultātes asociētā profesore un LU Dzīvības un medicīnas zinātņu ētikas komitejas priekšsēdētāja Signe Mežinska.

Debatēs uzmanība tiks vērsta uz aktuālajiem izaicinājumiem akadēmiskā godīguma jomā, daudzveidīgajiem autorības jautājumiem, esošajiem un iespējamajiem risinājumiem akadēmiskā godīguma nodrošināšanā, kā arī uz nākotnes redzējumu šai jomā.

Pasākumu LU Akadēmiskā centra Zinātņu mājas ātrijā trešdien, 27. septembrī, no plkst. 11.00 līdz plkst. 12.30 varēs apmeklēt klātienē un vērot tiešraidē LU internetvietnē www.lu.lv un sabiedrisko mediju portālā www.lsm.lv.

Ikviens ir aicināts dalīties ar pasākumos dzirdētajām atziņām un piedzīvoto sociālajos tīklos, izmantojot tēmturi #LU104.

Debates “Godīgi par akadēmisko godīgumu” ir viens no LU 104. jubilejas nedēļas pasākumiem. Pasākumu rīko LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programma.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties