31. Augusts 2023 12:41
Jaunumi
Portālā Likumi.lv būs iespējams skatīt arī nozaru politikas dokumentus

Turpmāk no rītdienas, 1. septembra, iedzīvotājiem valdības apstiprinātie politikas plānošanas dokumenti un to īstenošanas informatīvie ziņojumi vienuviet ar tiesību aktiem ērtā veidā būs pieejami tīmekļvietnē Likumi.lv.

Līdz šim MK apstiprinātie nozaru politikas plānošanas dokumenti un informatīvie ziņojumi bija pieejami divās informācijas sistēmās – Valsts kancelejas uzturētajā "Politikas plānošanas dokumentu datubāzē "POLSIS un VSIA "Latvijas Vēstnesis" sistematizētajā tīmekļvietnē Likumi.lv. Savukārt Vienotais tiesību aktu projektu izstrādes un saskaņošanas portāls (TAP portāls), kas tika izveidots 2021. gadā, nodrošina tiesību aktu apriti projektu stadijā un pēcāk to nodošanu arī publicēšanai vietnē Likumi.lv.

Ar TAP portāla attīstību un automatizētu saslēgumu ar Likumi.lv, vairs nav nepieciešams uzturēt POLSIS kā atsevišķu sistēmu aktuālo politikas plānošanas dokumentu uzkrāšanai un atspoguļošanai. Balstoties uz jaunajiem grozījumiem Ministru kabineta kārtības rullī, tagad arī valdībā apstiprinātie plānošanas dokumenti un informatīvie ziņojumi par to īstenošanu būs pieejami TAP portālā, un tos automātiski publicēs vietnē Likumi.lv.

Turpmāk Likumi.lv nodrošinās valdībā apstiprināto politikas plānošanas dokumentu un to īstenošanas informatīvo ziņojumu meklēšanas un savstarpējo sasaistes funkciju. Savukārt POLSIS turpinās pastāvēt kā arhīvs, kurā būs pieejami nozares un citi dokumenti, kas ir tikuši pieņemti Ministru kabinetā un Saeimā.

POLSIS tika izveidota 2002. gadā, kad tika analizēti un sistematizēti visi politikas plānošanas dokumenti kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas 1990. gadā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties