13. Jūlijs 2023 11:19
Jaunumi
Augstākajā tiesā pieredzes apmaiņā Kazahstānas tiesu sistēmas pārstāvji
Foto no Augstākas tiesas arhīva

12. jūlijā Augstāko tiesu pieredzes apmaiņas vizītē apmeklēja Kazahstānas Republikas Augstākās tiesas tiesneša, Republikāniskās sabiedriskās apvienības “Kazahstānas Republikas tiesnešu savienība” priekšsēdētāja Sakena Abdollas vadītā Kazahstānas delegācija. Delegācijas sastāvā piedalījās arī Kazahstānas Republikas Tiesu administrācijas un Bostandikas rajona tiesas pārstāvji.

Augstākajā tiesā delegāciju uzņēma Administratīvo lietu departamenta senatore Anita Kovaļevska un Tieslietu padomes sekretariāta vadītāja Alla Spale. Anita Kovaļevska delegāciju iepazīstināja ar Augstākās tiesas darbu un kompetencēm, lietu izskatīšanas kārtību un īpatnībām kasācijas instancē. Kazahstānas kolēģus padziļināti interesēja kasācijas sūdzību izskatīšanas procedūra. Alla Spale pastāstīja par Tieslietu padomes darbu, pievēršoties delegāciju īpaši interesējošajam jautājumam par likumos nostiprinātajām tiesnešu un tiesu sistēmas neatkarības garantijām. Tika apspriesti arī tādi jautājumi kā tiesnešu un tiesu priekšsēdētāju izvirzīšana un apstiprināšana amatā, Tieslietu padomes sastāva izveides kārtība, vienotas tiesu prakses veidošana, apkopošana un piemērošana.

Vizītes noslēgumā delegācija izstaigāja Tiesu pils telpas, apmeklējot vēsturisko Senāta zāli un Augstākās tiesas muzejā gūstot ieskatu tiesu sistēmas attīstības laika posmos.

Kazahstānas delegācija Latvijā ieradusies ar mērķi iepazīties ar Latvijas tiesu sistēmas darbību, attīstību un veiktajām reformām, jo Kazahstānā šobrīd tiek īstenotas tiesu sistēmas reformas. Vizītes Baltijas valstīs ietvaros Kazahstānas pārstāvji apmeklēja arī Lietuvas un Igaunijas tiesu institūcijas.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties