15. Maijs 2023 15:35
Jaunumi
Prof. Sanitai Osipovai un prof. Jānim Kārkliņam piešķirti Tieslietu sistēmas augstākie apbalvojumi – Goda zīmes

2023.gada 12. maijā Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā pasniegti Tieslietu sistēmas augstākie apbalvojumi – Goda zīmes. Šogad Tieslietu sistēmas apbalvošanas padome lēma piešķirt Goda zīmes 42 tieslietu sistēmas augsti kvalificētiem speciālistiem, ekspertiem un darbiniekiem, kā arī pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, kuri ar savu darbu un pašaizliedzību ir snieguši būtisku ieguldījumu Latvijas tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā.

I pakāpes Goda zīmes par izcilu mūža ieguldījumu tieslietu sistēmā saņēma: 

Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesore Sanita Osipova, bijusī Satversmes tiesas priekšsēdētāja, par izcilu mūža ieguldījumu tieslietu sistēmas attīstībā, demokrātijas un tiesiskuma stiprināšanā Latvijā un pasaulē.      

II pakāpes Goda zīmi saņēma: 

Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes profesors Jānis Kārkliņš, zvērināts advokāts, par priekšzīmīgu, godīgu un radošu darba pienākumu izpildi tieslietu jomā, par īpašu ieguldījumu tiesu sistēmai piederīgo personu zināšanu un profesionalitātes veicināšanā. 

Tieslietu ministre, Tieslietu sistēmas apbalvošanas padomes priekšsēdētāja Inese Lībiņa-Egnere apbalvojumu saņemšanas ceremonijā norādīja: “Labi padarīts darbs tiesiskuma un taisnīguma nodrošināšanā bieži vien pārsniedz darba vai amata aprakstu tekstuālās robežas, prasa izdarīt vairāk, nekā nosaka formālais pienākums, un prezumē spēju ieraudzīt īstus cilvēkus, sadzirdēt viņu stāstus un neatstāt viņus vienus. Šodien, pasniedzot Tieslietu sistēmas augstākos apbalvojumus¸ saredzam, godinām un sveicam šādus darba darītājus tiesiskuma, taisnīguma un tieslietu sardzē!” 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties