22. Februāris 2023 12:00
Jaunumi
Inese Lībiņa-Egnere tiekas ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietnieci

Otrdien, 21. februārī, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere tikās ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietnieci Olenu Kondratjuku, lai pārrunātu pašreizējo situāciju Ukrainā un turpmāko Latvijas iesaisti tiesiskuma stiprināšanā Krievijas izraisītā kara skartajā valstī.

Tikšanās laikā I. Lībiņa-Egnere norādīja: “Ukrainas jautājums ir viena no mūsu prioritātēm, nevis papildus pienākums. Mums jāsniedz atbalsts Ukrainai visos starptautiskajos forumos – gan ES, gan Eiropas Padomes, gan ANO formātos, lai pasteidzinātu kopīgu lēmumu pieņemšanu gan par speciāla tribunāla izveidi, gan iesaldēto aktīvu konfiskāciju.”

Tāpat tikšanās laikā I. Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka Latvijai ir pienākums būt par priekšzīmi mūsu starptautiskajiem partneriem, motivējot ieviest efektīvus un savlaicīgus risinājumus Krievijas atbildības iedibināšanai un palīdzībai Ukrainai.

O. Kondratjuka pateicās par Latvijas līdzšinējo sniegto militāro, humāno, ekonomisko, politisko atbalstu Ukrainai cīņā par neatkarību un tiesiskumu. Tāpat O. Kondratjuka augsti vērtē Latvijas sniegto atbalstu Ukrainai Krievijas noziegumu izmeklēšanā, tribunāla izveidē, kā arī iesaldēto Krievijas aktīvu konfiskācijas jautājumā.

Tieslietu ministrija koordinē sankciju piemērošanu attiecībā uz valsts uzturētajiem reģistriem, tāpat strādā ar juridiskiem risinājumiem, lai konfiscētu iesaldētos Krievijas līdzekļus Ukrainas atjaunošanai. Tieslietu ministrija apzinās, ka jāmeklē ES līmenī ilgtspējīgs risinājums konfiskācijas juridiskajam pamatam, vispārpieņemto starptautisko tiesību standartu kontekstā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties