16. Novembris 2022 15:40
Jaunumi
Pieejams Eiropas Savienības Tiesas Gada ziņojums 2021

Eiropas Savienības Tiesas Gada ziņojums 2021 | Gada apskats ir pieejams tiešsaistē.

Tajā piedāvāts Tiesas un Vispārējās tiesas darbību apskats no tiesvedības, institucionālās un administratīvās darbības aspekta. Šajā publikācijā ir izcelti spriedumi, kuru piemērojamības dēļ tiem ir īpaša nozīme Eiropas sabiedrībai, kā arī ietverts atskats uz iestādes 2021. gadā veiktajiem pasākumiem Covid‑19 pandēmijas radītās krīzes kontekstā un Eiropas tieslietu civildienesta turpinātības nodrošināšanai.

Šī publikācija ļauj ikvienam sabiedrības loceklim iepazīties ar to, kā darbojas šī iestāde, kura kopš tās izveides aizsargā mūsu tiesības, pirmkārt, kontrolējot Savienības iestāžu aktu likumību un uzraugot, kā dalībvalstis pilda tām kā Savienības dalībniecēm uzliktos pienākumus, un, otrkārt, pēc valstu tiesu lūguma skaidrojot Savienības tiesību tvērumu ikdienas piemērošanai.

Gada apskatā 2021 ir iekļauta virkne svarīgāko 2021. gadā pasludināto spriedumu rezumējumu, kuri aplūkoti, ņemot vērā, kādām Eiropas sabiedrības interesēm tie kalpo, un tie ir izkārtoti tematiskā secībā (piemēram, tiesiskums, patvēruma meklētāji, personas datu aizsardzība, kā arī patērētāju un darba ņēmēju tiesību aizsardzība). Tajā ir iekļauts arī gada zīmīgāko notikumu apskats, kam pievienoti attēli, informatīvas diagrammas un statistikas dati. Visbeidzot izlases kārtībā ir atspoguļotas dažas no 2021. gadā ierosinātajām lietām, lai radītu priekšstatu par juridiskajiem jautājumiem, kas var interesēt sabiedrību.

Publikācijā ir arī daudz informācijas par Eiropas Savienības tiesu darbību, piemēram, par tiesvedības ilgumu, darbības budžetu un darbinieku sadalījumu.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties