2. Februāris 2022 17:22
Jaunumi
Darbu tiesneša amatā noslēdz Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ārija Ždanova

Pamatojoties uz likumu “Par tiesu varu”, Rīgas apgabaltiesas Krimināllietu tiesas kolēģijas tiesnesei Ārijai Ždanovai 2022. gada 2. februārī beidzas pilnvaru termiņš tiesneša amatā. Tiesneses Ā. Ždanovas darba stāžs Rīgas apgabaltiesas tiesneša amatā ir vairāk nekā 18 gadi, bet kopumā Latvijas tieslietu sistēmā nostrādāti vairāk nekā 26 gadi. 

Tiesnese uzkrājusi bagātīgu pieredzi gan krimināllietu, gan administratīvo pārkāpumu lietu izskatīšanā, gan arī izvērtējot sūdzības par piemērotajiem drošības līdzekļiem un sūdzības kriminālprocesos par noziedzīgi iegūtu mantu. Rīgas apgabaltiesas kolektīva vārdā tiesas priekšsēdētāja Daiga Vilsone pateicas tiesnesei Ārijai Ždanovai par ieguldīto darbu.

Jurista kvalifikāciju Ārija Ždanova ieguvusi 1995. gadā, absolvējot Latvijas Universitāti, bet 2001. gadā Ā. Ždanova Latvijas Universitātē ieguva sociālo zinātņu maģistra grādu tiesību zinātnē. 

Vēl pirms studijām jurisprudencē daudzi gadi nostrādāti par tiesas sēžu sekretāri, tiesas lietvedi, bet vēlāk – par tiesu izpildītāju. Kopš 1992. gada Ārija Ždanova bija Valsts kontroles Lietvedības daļas vadītāja, vecākā sevišķu lietu speciāliste.

1995. gadā Latvijas Republikas Saeima iecēla Āriju Ždanovu par Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnesi un pēc diviem gadiem apstiprināja šajā amatā. 

2003. gada 19. jūnijā Latvijas Republikas Saeima apstiprināja Āriju Ždanovu par Rīgas apgabaltiesas tiesnesi, atbrīvojot viņu no Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesneša amata. 

Tiesnešu kvalifikācijas kolēģija 2007. gadā piešķīra tiesnesei Ārijai Ždanovai otro kvalifikācijas klasi, kā arī 2013. gadā pozitīvi novērtējusi viņas profesionālo darbību.

2019. gadā tiesnese Ārijai Ždanova saņēma Tieslietu ministrijas II pakāpes Atzinības rakstu un “Sudraba spalvu” par būtisku ieguldījumu Latvijas tiesību sistēmas attīstībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties