23. Decembris 2020 13:24
Jaunumi
Rīgas Juridiskās augstskolas komanda uzvar Levana Aleksidzes tiesu izspēlē Gruzijā

Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA) komanda uzvarējusi Levana Aleksidzes starptautisko tiesību tiesu izspēlē Gruzijā. Izspēles finālā, kas notika tiešsaistē 18.decembrī, RJA komandas oponenti bija Kijevas Tarasa Ševčenko Nacionālās universitātes komanda. Izspēli tiesāja pasniedzēji no Leidenes, Groningenas un Tbilisi univeristātēm. 

Komandas sastāvā bija RJA bakalaura programmu studentes Hamida Asira un Sabīne Stirniņa, kā arī maģistrantūras students Karloss Severo-Estebans. Komandas trenere – RJA vieslektore un absolvente Anastasija Kaplane. 

“Šis rezultāts ir vēl viens pierādījums RJA fokusam uz radošu un starpdisciplināru pieeju juridiskajai izglītībai,” saka RJA rektors Dr.Pjetro Sullo. “Jau vairākus gadus tiesu izspēles ir svarīga RJA programmas sastāvdaļa, kas tiks vēl tālāk stiprināta. Tiesu izspēles ļauj studentiem piedalīties simulētās tiesvedībās, lai mudinātu viņus pielietot lekcijās iegūtās teorētiskās zināšanas juridisko problēmu analīzē, tiesvedības dokumentu rakstīšanā, kā arī attīstītu oratora prasmes.”
 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties