27. Oktobris 2015 12:56
Studenta Vārds
Atskats par ELSA Latvia II Tiesas procesa izspēli administratīvajās tiesībās
1
Par izspēles uzvarētāju tika atzīta komanda “Putni galvā” – Andra Gulbe un Dārta Freimane.
Jūlija Terjuhana

2015.gada 24.oktobrī visas dienas garumā norisinājās ELSA Latvia organizētā II Tiesas procesa izspēle administratīvajās tiesībās. Izspēli ar svinīgu uzrunu Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Mazajā aulā atklāja iepriekšējā gada uzvarētāju komandas dalībniece un viena no šā gada izspēles kāzusa izstrādātājām Liene Ābola.

Šā gada izspēles kāzuss pārbaudīja dalībnieku zināšanas par biedrības tiesībām privatizēt nekustamo īpašumu, kurš atrodas speciālajā ekonomiskajā zonā, korelāciju starp privatizāciju regulējošajiem normatīvajiem aktiem un speciālo ekonomisko zonu regulējumu.

Divās izspēļu kārtās tika noskaidrotas spēcīgākās komandas, kuras sacentās par uzvaru izspēles finālā, kas norisinājās Latvijas Republikas Augstākās tiesas telpās.

Lai gan priekšsacīkstēs dalībniekus pavadīja uztraukums, tomēr izspēļu gaitā dalībnieki sekoja tiesnešu sniegtajiem norādījumiem, demonstrējot ne vien zināšanas un argumentācijas prasmes, bet arī teicamu komandas garu, savstarpēju koleģialitāti un atsevišķas komandas arī saskaņotu vizuālo tēlu.

Sīvākā sāncensība starp komandām norisinājās izspēles finālā, kas, pateicoties tiesnešu āķīgajiem jautājumiem un abu finālā iekļuvušo komandu sniegumam, kļuva par aizraujošu pieredzi arī izspēles skatītājiem. Intriga par fināla izspēlē uzvarējušo komandu pavadīja ne vien dalībniekus un izspēles skatītājus, bet arī tiesnešus, jo uzvaru izšķīra tikai vienas tiesnešu balss pārākums.

Par izspēles uzvarētāju tika atzīta komanda “Putni galvā”, II vietu ieguva komanda “Tik daudz taisnību. Nojukt var, ja nav savējās”, III vietā ierindojās komanda “Super omnia veritas”, kas tika atzīta arī par labākā rakstiskā darba iesniedzēju. Latvias Administratīvo tiesnešu biedrība pasniedza savu simpātiju balvu, kuru saņēma komanda “Tik daudz taisnību. Nojukt var, ja nav savējās”. Par izspēles labāko oratorori tika  atzīta Andra Gulbe. Savukārt par izspēles autoritatīvāko  tiesnesi tika atzīts Agris Dreimanis.

Izspēles organizatori saka lielu paldies visiem dalībniekiem: Dārtai Freimanei un Andrai Gulbei (Latvijas Universitātes komanda “Putni galvā” - I vieta); Baibai Zvejniecei un Miķelim Zumbergam (Latvijas Universitātes komanda “Tik daudz taisnību. Nojukt var, ja nav savējās” - II vieta); Tomam Zariņam, Artjomam Volaščukam un Aivim Pīlēģim (Rīgas Stradiņa universitātes komanda “Super omnia veritas” - III vieta un balva par labāko rakstisko daļu); Norai Ņukšai, Amandai Patkevičai un Sigitai Ritumai (BA “Turība” komanda “Par taisnu tiesu”) un Elīzai Beikunei, Regīnai Šapalei un Alīnai Janēvičai (BA “Turība” komanda “Per aspera ad astra”).

Tāpat pateicamies izspēles kāzusa izstrādātājiem Lienei Ābolai un Matīsam Šķiņķim.

Paldies arī rakstisko darbu labotājiem: Līnai Lazdiņai, Lienei Ābolai, Viktorijai Soņecai, Kristīnei Markus, Aleksandram Potaičukam un Ilgai Vaļko.

Lielu paldies par atvēlēto laiku komandu snieguma vērtēšanā sakām kolorītajam tiesnešu sastāvam, kas ne vien sniedza izspēļu dalībniekiem vērtīgus padomus, mulsināja ar jautājumiem, bet arī padarīja izspēles par spraigu cīņu dalībniekiem un aizraujošu piedzīvojumu klātesošajiem: Irinai Kostinai, Lindai Reneslācei, Agitai Sprūdei, Līvijai Slicai, Agrim Dreimanim, Jorenam Jaunozolam, Lienei Ābolai, Aigai Kalniņai, Andai Smiltēnai, Vijai Kalniņai, Rolandam Žīguram, Arlitai Zariņai, Sandijai Audzerei, Matīsam Šķiņķim, Ievai Tillerei-Tilnerei, Jānim Neimanim, Jānim Plepam, Laumai Paegļkalnai, Sandim Bērtaitim, Laurim Liepam, Edgaram Pastaram, Katrīnei Pļaviņai un Līvai Rudzītei.

Īpaši sirsnīgi pateicamies mūsu atbalstītājiem, bez kuru labvēlības izspēles norise nebūtu iespējama: ZAB Borenius, ZAB Sorainen, ZAB KPMG, ZAB Romualda Vonsoviča birojs, ZAB Fort, ZAB Kļaviņš Ellex, ZAB Varul, žurnālam “Jurista Vārds”, VSIA “Latvijas Vēstnesis”, Tiesu namu aģentūrai, Latvijas Universitātes Juridiskajai fakultātei, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvaldei un Latvijas Republikas Augstākajai tiesai.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Baraks Osama
27. Oktobris 2015 / 13:10
4
ATBILDĒT
ELSA jau atkal savā elementā. Tiesnešu un sponsoru uzskaitījums garāks nekā informācija par pašu izspēli, kāzusu un dalībniekiem. Gadu no gada viens un tas pats. Lasot gribas jautāt, kam šīs sacensības paredzētas...
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties