9. Jūnijs 2017 09:33
Jaunumi
Juridiskā analīze un tekstu rakstīšana joprojām aktuāla. Sagatavots grāmatas piektais izdevums.

VAS “Tiesu namu aģentūra” grāmatu apgādā klajā nācis grāmatas “Juridiskā analīze un tekstu rakstīšana” piektais, papildinātais izdevums. Tās autori ir Latvijas Universitātes (LU) Rektora biroja vadītāja, bijusī LU Juridiskās fakultātes lektore Baiba Broka un ASV Lūisa un Klārka (Lewis&Clark) koledžas Ziemeļrietumu juridiskās skolas profesors Stīvens Džohansens (Steven Johansen).

Gandrīz ikviens savas dzīves laikā ir saskāries ar nepieciešamību rakstīt juridiska rakstura tekstu un pārliecinājies, ka tas nemaz nav vienkārši pat juristam. Tāpēc grāmatā “Juridiskā analīze un tekstu rakstīšana” ikviens interesents atradīs lietderīgus padomus un uzskatāmus piemērus, kā juridiskus tekstus sagatavot un noformēt tā, lai tie būtu iedarbīgi un sekmētu vēlamā mērķa sasniegšanu.

Tā kā grāmatas iepriekšējais izdevums iznācis 2010. gadā, tad jaunais izdevums papildināts atbilstoši jaunākajām nostādnēm un prasībām juridisku tekstu sagatavošanā. Nozīmīgi papildinājumi ir ne tikai tēmu izklāstā, sniegti arī jauni praktiskie piemēri un juridisku tekstu rakstīšanas paraugi. Ņemot vērā, ka grāmatas autori ir praktizējoši speciālisti šajā jomā, līdz ar to arī katrs šajā grāmatā dotais padoms ir praksē pārbaudīts.

Grāmatas ievaddaļā lasītājs atradīs vienkāršus sekmīgas rakstīšanas padomus. „Mudinot domāt par teikuma un rindkopas veiksmīgu veidošanu, par rakstāmā darba mērķi, vajadzību pirms rakstīšanas savākt nepieciešamo informāciju, pat uzklausīt ieinteresētās personas, lasītājs tiek sagatavots turpmāko, jau grūtāku uzdevumu veikšanai: likumu un tiesību piemērošanas prakses izmantošanai tekstā veidotās argumentācijas izklāstam, secinājumu formulēšanai un visbeidzot teksta secīgam, labi pārskatāmam izkārtojumam, rediģēšanai un noformēšanai,” izdevuma priekšvārdā skaidro LU Juridiskās fakultātes profesors Kalvis Torgāns.

„Teksti, kurus sagatavojot, nepieciešamas juridiskas zināšanas un prasmes, ir visdažādākie, sākot ar oficiālu vēstuli, līgumu vai normatīva akta projektu, juridisku atzinumu, beidzot ar promocijas vai cita zinātniska darba izstrādāšanu. [..] Juridisku tekstu rakstīšanas prasme ir nepieciešama ne tikai juristiem, bet arī ļoti daudzu citu profesiju pārstāvjiem. Šī grāmata noderēs gan tiem, kas tikai sāk apgūt jurisprudences pamatus un izpausmes, gan tiem, kas juridiskus dokumentus vai pētījumus raksta jau sen, bet ik pa brīdim jūt, ka iecerēto neizdodas skaidri un pārliecinoši izklāstīt,” uzskata profesors K. Torgāns.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties