13. Aprīlis 2016 10:27
Studenta Vārds
Latvijas Universitātes komanda piedalās starptautiskā Eiropas Savienības tiesību izspēlē
LU Juridiskās fakultātes komanda: (no kreisās) Beatrise Bitāne, Anna Bogdanova, Eduards Kaufmanis, Ēriks Krēsliņš.
Foto no komandas arhīva

2016. gada 25.–28. februārī Frīburgā (Šveice) norisinājās starptautiskās Eiropas Savienības tiesību tiesu izspēles reģionālais fināls.

European Law Moot Court Competition ir prestižākā izspēle Eiropas Savienības tiesībās, kas turklāt ir arī vienīgā bilingvālā izspēle – uzstāšanās notiek gan angļu, gan franču valodā. Izspēles kāzuss šogad bija veltīts dalībvalstu ārpuslīgumiskajai atbildībai par Eiropas Savienības pamattiesību hartas pārkāpumiem, kā arī ES tiesību un Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas mijiedarbībai. Šogad izspēles reģionālajā finālā ar panākumiem piedalījās arī Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes studentu komanda. LU Juridisko fakultāti pārstāvēja Eduards Kaufmanis, Ēriks Krēsliņš, Anna Bogdanova un Beatrise Bitāne.

Šogad Latvijas Universitātes komanda var lepoties ar īpašiem panākumiem, jo tās ģenerāladvokāta lomas izpildītājs Ēriks Krēsliņš iekļuva pusfinālā, kurā spēkojās ar tādām prestižām universitātēm kā Edinburgas, Brīvo Berlīnes un Vašingtonas universitāti.

Komandas dalībnieki pateicas LU Juridiskajai fakultātei par iespēju piedalīties šajā izspēlē. Izsakām vislielāko pateicību komandas trenerei asoc. prof. Kristīnei Dupatei par tās ieguldīto laiku un darbu, mūs sagatavojot izspēlei. Tāpat arī pateicamies Rutai Vītiņai par palīdzību runas mākslas pilnveidošanā un Ingusam Kalniņam par praktiskajām ievirzēm, uzstājoties izspēlē.

Eduards Kaufmanis

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties