26. Oktobris 2015 09:21
Jaunumi
Tieslietu padome izvērtēs Latgales rajonu tiesu reorganizācijas plānu un lems par tiesnešu pašpārvaldes institūciju vēlēšanām

Tieslietu padome pirmdien, 26.oktobrī, skatīs jautājumu par Latgales tiesu apgabalā esošo tiesu reorganizāciju. Tieslietu ministrijas sagatavotais reorganizācijas plāns paredz ar 2016.gada 1.februāri Ludzas un Balvu rajona tiesas un to sastāvā esošās Zemesgrāmatu nodaļas administratīvi pievienot Rēzeknes tiesai, savukārt Preiļu un Krāslavas rajona tiesas un Preiļu zemesgrāmatu nodaļu pievienot Daugavpils tiesai.

Vairāki Tieslietu padomes sēdes darba kārtības jautājumi saistīti ar Tiesnešu konferenču organizēšanu un tiesnešu pašpārvaldes institūciju pārstāvju vēlēšanām. Tieslietu padome noteiks Tieslietu padomes, Tiesnešu disciplinārkolēģijas un Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas pārstāvju e-vēlēšanu datumu, kā arī skatīs priekšlikumu izmainīt Tiesnešu konferences nolikumā paredzēto pašpārvaldes institūciju vēlēšanu rezultātu noteikšanas kārtību.

Iepazinusies ar pasaules ekonomikas foruma veikto Globālās konkurētspējas indeksa ziņojumu 2015.–2016.gadam, kas sniedz arī Latvijas tieslietu sistēmas un tiesiskuma novērtējumu,  Tieslietu padome uzaicinājusi par datu apkopošanu Latvijā un informācijas sniegšanu ārvalstu pētniekiem atbildīgās institūcijas – Rīgas Ekonomikas augstskolas Ilgtspējīgā biznesa centra – direktoru Arni Sauku. Tieslietu padome vēlas iepazīties ar pētījuma metodoloģiju.

Tieslietu padomes darba kārtības projektu skatiet šeit.

Tieslietu padomes sēde notiks pirmdien, 26.oktobrī, Augstākās tiesas 461.zālē, sākums plkst.13.00.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties