25. Marts 2019 09:31
Jaunumi
Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studenti iepazīst Augstākās tiesas darbu

Piektdien, 22. martā, Augstākajā tiesā viesojās Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas studiju virziena “Tiesību zinātne” studenti, lai iepazītos ar Augstākās tiesas, tiesnešu un darbinieku darbu, kā arī uzzinātu par iespējām lasīt Augstākās tiesas nolēmumus un sekot līdzi informācijai par tiesu praksi.

Senāta Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāja Veronika Krūmiņa pastāstīja studentiem par tiesu sistēmu, Augstākās tiesas struktūru un kompetenci, par dažādajiem procesu veidiem, pārsūdzības iespējām un tiesneša darba ikdienu. Studentus interesēja, kurām nozarēm viņiem jau šodien būtu jāpievērš vislielākā uzmanība studiju procesā, lai nākotnē kļūtu par tiesnesi. Pieredzē par tiesneša palīga darbu dalījās Senāta Civillietu departamenta senatoru palīdzes Santa Vīgante un Renāte Vernuša, kā arī Krimināllietu departamenta Zinātniski analītiskā padomniece Nora Magone. Par iespējām iepazīties ar Augstākās tiesas nolēmumiem mājaslapā, Augstākās tiesas veiktiem tiesu prakses apkopojumiem un studentu iespējām, izvēloties savam maģistra vai promocijas darbam Augstākās tiesas ieteikto tēmu, kā arī par savas nodaļas darbu pastāstīja Judikatūras un zinātniski analītiskās nodaļas vadītāja Anita Zikmane.

Dienas noslēgumā studenti  izstaigāja vēsturiskās Tiesu pils gaiteņus, ielūkojās tiesas zālēs un apskatīja Augstākās tiesas muzeju.

Interesi apmeklēt Augstāko tiesu Juristu dienu 2019 ietvaros, kādas organizē akadēmija, izteica Tiesību zinātnes fakultātes docente Ilona Bulgakova. No 20. līdz 22. martam Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā notika Juristu dienas 2019. Šo dienu laikā studenti piedalījās diskusijās, tiesas procesa izspēlē administratīvajās tiesībās, tikās ar nozares profesionāļiem un apmeklēja tiesībaizsardzības iestādes.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties