7. Marts 2019 12:08
Jaunumi
Eiropas Komisija pret rasismu un neiecietību atzinīgi vērtē panākto progresu Latvijā
1

2019. gada 5. martā Eiropas Padomes (EP) Komisija pret rasismu un neiecietību (ECRI) publicēja piekto ziņojumu par Latviju. Šādus ziņojumus ECRI regulāri sagatavo par visām EP dalībvalstīm, izvērtējot cilvēktiesību situāciju valstī, īpaši saistībā ar diskrimināciju un neiecietību. Atbilstoši Latvijas kā EP dalībvalsts saistībām Latvijas valdība uztur regulāru dialogu ar šo komisiju.

ECRI ziņojumā secina, ka kopš iepriekšējā ziņojuma pieņemšanas 2011. gadā vairākās ziņojumā apskatītajās jomās ir vērojams progress, tai skaitā ir uzlabojies finansiālais atbalsts un piekļuve Tiesībsarga birojam un tā atpazīstamība, kā arī naida noziegumu un naida runas identificēšanai ir izstrādātas vadlīnijas un ievērojami palielināts apmācību skaits par naida noziegumu izmeklēšanu. Tāpat izplatītajā ziņojumā ir atzinīgi novērtēts, ka mazākumtautību pārstāvjiem un imigrantiem ir palielinājušās iespējas bez maksas apgūt latviešu valodu, savukārt nepilsoņu bērniem ir atvieglota iespēja iegūt Latvijas pilsonību.

ECRI ir arī izteikusi rekomendācijas atsevišķās jomās, piemēram, izveidot visaptverošu uzskaites sistēmu informācijai par naida noziegumiem, automātiski piešķirt pilsonību nepilsoņu bērniem, turpināt veicināt latviešu valodas apguvi nepilsoņiem, bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu, uzlabot romu bērnu izglītības situāciju un veicināt izpratni par LGBT jautājumiem.

Saskaņā ar ECRI praksi Latvijas valdība 2019. gada februārī iesniedza komentārus, skaidrojot valsts nostāju par ziņojumā paustajiem novērojumiem un rekomendācijām. Valdības komentāri ir pievienoti ECRI ziņojuma pielikumā.

Visi ECRI ziņojumi par Latviju ir pieejami Komisijas mājaslapā.

Uzziņai

ECRI ir EP 2002. gadā izveidota uzraudzības institūcija, kuras mērķis ir cīņa pret rasismu, rasu diskrimināciju, ksenofobiju, antisemītismu un neiecietību Eiropā. ECRI pārskata dalībvalstu tiesību aktus un politiku saistībā ar rasisma un neiecietības novēršanu un izvērtē to efektivitāti, izsaka rekomendācijas dalībvalstīm par turpmāko attīstību vietējā, nacionālā un Eiropas līmenī, kā arī izstrādā vispārīgas rekomendācijas un novēro starptautisko normu izpildi.

 
 
1 KOMENTĀRS
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Skolnieciņš no sidrabbirzs
11. Marts 2021 / 08:25
0
ATBILDĒT
Mēs dzīvojam 21. gadsimta Eiropā. Latvieši ir svabada tauta, kas dzīvo Latvijā – brīvā un neatkarīgā valstī. Viduslaiki, kad katoļu baznīca spīdzināja un dedzināja ateistus, dažādu ticību pagānus, ķecerus (kristiešus, kuri interpretē Bībeli pa savam nevis pēc Vatikāna oficiālās nostājas), seksuālās minoritātes un citus baznīcai nevēlamus cilvēkus, ir beigušies. Viduslaiki – neiecietības un kristietības šovinisma laiki – ir aizgājuši prom. Tagad ir laiks iecietībai un sapratnei. Dievu un pasauļu ir ļoti, ļoti daudz. Cilvēki šajā pasaulē ir dzimuši, lai gūtu fiziskās pasaules pieredzi. Mēs esam Dabas Mātes bērni. Dažādi Dievi ir radījuši mūsu dvēseles, tomēr tieši Dabas Māte ir radījusi mūsu fiziskos ķermeņus. Dvēselei nav dzimuma. Dvēsele pieņem tā fiziskā ķermeņa (trauka) dzimumu, kurā tā ir inkarnējusi (pārdzimusi). Fiziskais ķermenis ir tikai trauks dvēselei. Šajā inkarnācijā mēs esam piedzimuši kā cilvēki, taču nākamajās reinkarnācijās mēs varam pārdzimt kā elfi kādā paralēlajā pasaulē. Šī iemesla dēļ dzimumam nav nozīmes. Visi cilvēki ir vienoti mīlestības priekšā, mīlestība ir nepieciešama katram no mums. Mīlestība ir vienlīdzīga visā tās lielajā daudzveidībā. Bez seksa mēs nevarētu piedzimt. Sekss cilvēkiem ir nepieciešams. Seksualitāte ir dabiska ikdienas sastāvdaļa, nevajag no tās kautrēties. Nevajag seksualitātes tēmu padarīt par tabu, aizliedzot par to runāt. Mēs visi esam cilvēki, mums ir jādzīvo saticīgi. Mums ir jādzīvo harmonijā gan ar sevi, gan ar Dabas Māti, gan ar apkārtējo sabiedrību. Būsim iecietīgi un saprotoši pret LGBTI kopienas cilvēkiem. Būsim draudzīgi un pozitīvi noskaņoti pret lesbietēm, gejiem, biseksuāļiem (panseksuāļiem), transpersonām un interseksuāļiem. Katram no mums ir tiesības uz intīmo dzīvi. Katram no mums ir tiesības mīlēt to, ko mēs vēlamies. Lai mīlestības un kaisles Dievs Erots pasargā mūs no neiecietības un naida! Lai Erots dāvā mūsu sirdīm mīlestību un drosmi! Lai Erots mūs svētī! Lai slavēts Dievs Erots kā tas no iesākuma ir bijis, tā tagad un vienmēr lai ir!
Ar visu zinošās un mūžam viedās Dabas Mātes atklāsmēm, Skolnieciņš no sidrabbirzs [Latvju Dievu dēls]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
Latvju Dievi mūžam viedi.
#DabasMāte #mīlestība #iecietība #sapratne #dažādība # LGBTI #cieņa #MīlestībasDievs #KaislesDievs #Erots
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties