7. Marts 2019 09:36
Jaunumi
LV portālā jauna satura sadaļa – “Moneyval”

Kur uzzināt, kā Latvijai sokas ar "Moneyval" rekomendāciju ieviešanu? Lai informētu iedzīvotājus par šo procesu un citiem saistītajiem jautājumiem – LV portāls (lvportals.lv) atklāj jaunu satura sadaļu.

“Moneyval” – Eiropas Padomes (EP) noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komiteja – rekomendāciju ieviešanai valdība pieņēmusi visaptverošu Rīcības plānu, kura izpildē iesaistītas vairākas institūcijas un iestādes. Plāna rīcības virzieni atbilst EP noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komitejas novērtējuma sistēmas 11 efektivitātes rādītājiem.

Jaunā LV portāla satura sadaļa veidota tā, lai informācija par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā veiktajiem pasākumiem būtu pieejama vienuviet. LV portāls arī skaidros izmaiņas tiesību aktos, kas veiktas saistībā ar “Moneyval” rekomendāciju ieviešanu.

“Apņemšanās ieviest “Moneyval” rekomendācijas jāuzlūko ne tikai valsts starptautiskās reputācijas kontekstā. Tas ir arī jautājums par sabiedrības uzticību finanšu sistēmai. Tāpēc ir svarīgi informēt iedzīvotājus par veiktajiem, nereti komplicētajiem pasākumiem, skaidrojot to būtību, mērķus un sekas, tai skaitā, atbildot uz jautājumu – kā tas var attiekties uz katru no mums,” akcentē LV portāla galvenais redaktors Guntis Ščerbinskis.

Sadaļā “Moneyval” vienuviet apkopota arī valsts iestāžu sniegtā informācija. Tāpat iedzīvotājiem ir iespēja saņemt atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem, izmantojot LV portāla E-konsultāciju rīku.

Par LV portālu

LV portāls, veicinot sabiedrības tiesisko un pilsonisko izglītību un stiprinot tiesiskumu Latvijā, ir oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” platformas daļa. “Latvijas Vēstnesis” nodrošina – oficiālo publikāciju (vestnesis.lv), tiesību aktu pieejamību (likumi.lv), to skaidrošanu (lvportals.lv) un diskusiju tiesiskai domai un praksei (žurnāls “Jurista Vārds”, juristavards.lv).

2018. gada pavasarī publiskota LV portāla jaunā versija. Tā moto – Cilvēks. Valsts. Likums.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties