25. Februāris 2019 15:17
Jaunumi
Iekšējās drošības birojs aizturējis divas Valsts policijas amatpersonas

Iepriekš uzsāktā kriminālprocesa ietvaros Iekšējās drošības birojs aizturējis divas Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas – Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļas vecākais inspektors un Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas inspektors. Personas tiek turētas aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nepatiesu ziņu sniegšanu un stratēģiskas nozīmes preču aprites noteikumu pārkāpšanu.

Amatpersonas dienesta pienākumu pildīšanas laikā, pretēji normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai, veica personu, kuras nodarbojas ar tabakas izstrādājumu kontrabandu, novērošanu un izsekošanu, kā arī ielaušanos telpās.

Veicot neatliekamās izmeklēšanas darbības, personu darba un dzīvesvietās tika izņemtas GPS ierīces un raidītāji, dažādas tehniskās ierīces, kā arī skaidra nauda kopumā 20 tūkstošu eiro apmērā. Kratīšanas laikā izņemto preču atbilstība stratēģiskas nozīmes preču sarakstos minētajām precēm tiks noteikta ekspertīzē.

Abām aizturētajām personām piemērots aizdomās turētās personas statuss, tai skaitā aizliegums pildīt noteiktu amatu.

Šobrīd personām izvirzītās aizdomas par iespējamu pretlikumīgu rīcību, kas noteikta Krimināllikuma 318. panta pirmajā daļā, 328. pantā un 237.1panta otrajā daļā, tiks pārbaudītas ar kriminālprocesa līdzekļiem un metodēm. Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties