6. Februāris 2019 13:19
Jaunumi
Notikusi šogad pirmā svinīgā tiesnešu zvēresta došanas ceremonija
No VPK arhīva

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien, 2019. gada 6. februārī, svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pirms stāšanās amatā pieņēma rajona (pilsētas) tiesas tiesneša Viktora Makuceviča svinīgo solījumu.

Uzrunājot jauno tiesnesi, Valsts prezidents uzsvēra, ka sabiedrība šobrīd sagaida pārmaiņas tiesu sistēmā un skaidrus signālus, ka tiesiskums un taisnīga tiesa nav tikai tukši vārdi.

“Pārmaiņas tiesu varā sākas arī ar katru tiesnesi. Pēc katra tiesneša darba un rīcības tiek vērtēta visa mūsu tiesu sistēma kopumā. Tāpēc aicinu nekad neaizmirst, ka tiesnesim ir jābūt paraugam un autoritātei visās jomās,” norādīja Valsts prezidents.

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns, paužot gandarījumu par jaunā tiesneša pievienošanos Latvijas tiesnešu saimei, uzsvēra: “Tiesneša amats prasa ārkārtīgi augstu atbildības sajūtu, profesionālo kvalifikāciju, nevainojamu reputāciju un godprātīgu pienākumu izpildi, jo Jūsu rokās ir viena no lielākajām dzīves atbildībām – spriest taisnīgu tiesu. Tāpēc novēlu šajā, nebūt ne vieglajā, amatā vairot pienākumu izpildei nepieciešamās prasmes, zināšanas un veicināt tiesiskuma ievērošanu mūsu valstī.”

Likums paredz, ka ikviens tiesnesis pirms amata pienākumu pildīšanas uzsākšanas Valsts prezidentam dod svinīgo solījumu un svinīgi solās būt godīgs un taisnīgs, uzticīgs Latvijas Republikai, vienmēr censties noskaidrot patiesību, nekad nenodot to, spriest tiesu stingrā saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmi un likumiem.

Saskaņā ar likumu “Par tiesu varu” pēc zvēresta došanas tiesnesis stājas pie savu pienākumu pildīšanas. Tieslietu padome katram tiesnesim ir noteikusi konkrētu tiesu, kurā pildīt tiesneša pienākumus – V. Makucēvičs amata pienākumus pildīs Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties