15. Janvāris 2019 13:03
Jaunumi
Iznācis pašvaldību tiesībām veltīts “Jurista Vārds”

Vai pietiek tiesisko argumentu Rīgas domes atlaišanai un kādas ir citas Latvijas pašvaldību tiesību aktualitātes – šādiem tematiem veltīts “Jurista Vārda” 15. janvāra speciālais laidiens.

Pašvaldību tiesībām veltīta speciāla laidiena ieceri redakcija attīstīja jau kopš pagājušā gada, taču pēdējā laika notikumi Latvijas lielākajās pilsētās Rīgā un Daugavpilī šai nozarei pievērsuši īpašu sabiedrības un arī juristu uzmanību.

““Jurista Vārda” redakcija ir gandarīta, ka izdevies pašvaldību tiesībām veltīto, gandrīz gadu tapušo laidienu papildināt ar jaunākajiem materiāliem par Rīgas domes atlaišanas likumprojektu. Tādējādi juristiem un citiem pašvaldību darbiniekiem šajā žurnāla numurā būs iespēja iepazīties ne vien ar jautājumiem, ar kuriem viņi ikdienas darbā sastopas pastāvīgi, bet arī ar neapšaubāmu šā brīža aktualitāti, kas pašlaik atrodas sabiedrības un politiķu uzmanības centrā,” uzsver žurnāla “Jurista Vārds” galvenā redaktore Dina Gailīte.

Lai sniegtu iespēju izvērtēt šo sarežģīto situāciju (līdz šim Latvijā atlaistas ir tikai divas pašvaldības), lasītājiem tiek dota iespēja iepazīties gan ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavoto likumprojektu un tā anotāciju, gan vairākiem institūciju atzinumiem un divu lietpratēju – J. Neimaņa un E. Pastara – atsevišķiem viedokļiem.

Līdztekus šim tematam žurnālā lasāmi raksti arī par šādiem tematiem: pašvaldību tiesību pamatjēdzieni, Latvijas administratīvi teritoriālais iedalījums, tiesību piemērošanas problēmas pašvaldībās, pašvaldību padotība Ministru kabinetam, detālplānojuma īstenošanas problēmas, pašvaldības saistošo noteikumu tiesiskuma pārbaude u.c.

Žurnāla redakcija pauž cerību, ka šis "Jurista Vārda" tematiskais laidiens būs noderīgs tā lasītājiem, jo īpaši - Latvijas pašvaldību darbiniekiem.

Kur iegādāties?

15. janvāra laidiens nodrukāts papildtirāžā, lai to varētu iegādāties plašāks interesentu loks.

Žurnālu var iegādāties VSIA "Latvijas Vēstnesis" Klientu centrā Rīgā, Bruņinieku ielā 53. Iespējama piegāde arī pa pastu, tālrunis pasūtījumiem: 67898740.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties