9. Janvāris 2019 09:32
Jaunumi
Augstākās tiesas mājaslapā skatāma dokumentālā filma “Senatori”

Augstākās tiesas mājaslapas vēstures sadaļā skatāma dokumentālā filma “Senatori”, kas veidota kā veltījums Latvijas Senāta simtgadei.  

Ar filmas pirmizrādi Augstākā tiesas aizsāka Latvijas Senāta simtgades gadu. 2018. gadā, kas bija Latvijas Senāta simtgades gads, filmu noskatījušies desmitiem tiesas viesu un tiesneši reģionos, tā demonstrēta tiesu sistēmas pasākumos un tulkota angliski ārvalstu viesiem. Filmu skatījuši arī senatoru novadnieki vairākos novados.

Filma “Senatori” ir stāsts par trīsdesmit senatoriem – tiesnešiem, kas strādājuši Latvijas Senātā no 1918. gada līdz 1940. gadam. Spēcīgiem juristiem un daudzpusīgām personībām, kas ar savām zināšanām un darbu veidoja Latvijas valsti un palika tai uzticīgi arī pēc neatkarības zaudēšanas, gan mirstot izsūtījumā, gan gadu desmitus strādājot Latvijas labā trimdas zemēs.

Taču tas nav tikai stāsts par vēsturi, bet arī par pēctecību un šodienu. Latvijas Senāta darbu un tradīcijas turpina Augstākā tiesa, un tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs saka: tā nav plauktos nolikta vēsture. Atjaunotās Latvijas Republikas Augstākās tiesas pirmais priekšsēdētājs Gvido Zemrībo senatorus sauc par Latvijas tiesu zelta fondu.

Filma “Senatori” ir arī stāsts par mīlestību. Senatori mīlēja savu valsti, savu darbu un savas ģimenes, pret kurām liktenis bija skarbs – padomju vara tās iznīcināja, sašķēla, lika pamest Latviju. Taču bērni, mazbērni un mazmazbērni turpina senatoru dzīves, un viņu stāstītie dzimtu stāsti ir filmas emocionālā vērtība.

Filmu “senatori” uzņēmusi Skrundas televīzija sadarbībā ar Augstāko tiesu.

Skatiet filmu šeit

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties