10. Decembris 2018 11:34
Jaunumi
Līga Daugaviete stājas Konkurences padomes Padomes locekles amatā

Šodien, 10. decembrī, Konkurences padomes (KP) Padomes locekles amata pienākumus sāk pildīt Līga Daugaviete, kuru šī gada 13. novembrī amatā apstiprināja Ministru kabinets.

Ekonomikas ministrijas veidotā konkursa komisija kā piemērotāko pretendentu KP locekles amatam atzina Līgu Daugavieti. Komisija augsti novērtēja L. Daugavietes izpratni par konkurences tiesībām, darba pieredzi gan publiskajā, gan privātajā sektorā, kā arī analītiskās prasmes un vadītājas pieredzi.

L. Daugaviete Latvijas Universitātē ieguvusi profesionālo jurista grādu un maģistra grādu administratīvajās tiesībās, savukārt Rīgas Juridiskajā augstskolā ieguvusi maģistra grādu Eiropas un starptautiskajās tiesībās.

L. Daugavietei ir jurista darba pieredze kopš 1999. gada. Iepriekš viņa strādājusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā Enerģētikas lietu juridiskā nodrošinājuma nodaļas vadītājas amatā, AS “Latvenergo” Juridiskā nodrošinājuma funkcijas juriskonsultes un Elektroenerģijas tirdzniecības juridiskā nodrošinājuma nodaļas vadītājas amatā. Tāpat iepriekš viņa bijusi AS “Enerģijas publiskais tirgotājs” valdes locekle, savukārt kopš 2016. gada maija līdz šim brīdim pildīja AS “Enerģijas publiskais tirgotājs” juridiskās direktores pienākumus.

KP lēmējinstitūcija – Padome - sastāv no trim amatpersonām – KP priekšsēdētāja un diviem padomes locekļiem. Šobrīd KP priekšsēdētāja ir Skaidrīte Ābrama (apstiprināta uz otru KP priekšsēdētāja pilnvaru termiņu 2017. gada 20. jūnijā), savukārt padomes locekļa pienākumus pilda Jānis Račko (apstiprināts uz otru pilnvaru termiņu 2018. gada 13. novembrī).

KP locekļa galvenie amata pienākumi ir īstenot valsts politiku konkurences tiesību jomā, piedalīties iestādes darbības stratēģijas izstrādē un ieviešanā, lemt par KP sagatavotiem lietu, tirgus uzraudzību un citiem izskatāmajiem materiāliem, sniedzot pamatotu personīgo viedokli, piedalīties normatīvo aktu un citu dokumentu projektu izstrādē, pārstāvēt iestādi dažādās apspriedēs, komisijās, darba grupās un organizācijās Latvijā un ārvalstīs, kā arī sniegt priekšlikumus iestādes darbības efektivizēšanai un aktīvi iesaistīties pārmaiņu vadībā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties