11. Oktobris 2018 09:21
Jaunumi
ES tieslietu ministri plāno vienoties par efektīvākiem noteikumiem maksātnespējas jomā

11. oktobrī tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs Luksemburgā piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē, kurā plānots apstiprināt vispārējo pieeju direktīvai par maksātnespēju, agrīno pārstrukturēšanu un otro iespēju.

Latvija plāno atbalstīt Austrijas prezidentūras laikā panāktos kompromisus jaunajā regulējumā, kas paredz visās ES dalībvalstīs kopīgus principus attiecībā uz grūtībās nonākušajiem uzņēmumiem un to iespējām izmantot agrīnās pārstrukturēšanas mehānismus, kā arī atvieglos uzņēmējiem jaunas uzņēmējdarbības uzsākšanu.

Jaunie noteikumi paredz uzlabot arī uzņēmumu maksātnespējas un pārstrukturēšanas procedūru efektivitāti, kas ļaus samazināt to pārmērīgo ilgumu un izmaksas. Tas, savukārt, pozitīvi ietekmēs kreditoru prasījumu atgūšanas rādītājus.

Sanāksmes laikā paredzēta viedokļu apmaiņa par Eiropas Komisijas rosinātajiem priekšlikumiem saistībā ar elektronisko pierādījumu iegūšanu krimināllietās. Jaunie noteikumi uzlabos iespējas ES dalībvalstu tiesām un tiesībaizsardzības iestādēm pārrobežu mērogā vieglāk un ātrāk iegūt elektroniskos pierādījumus, kas nepieciešami smagu noziedzīgu nodarījumu izmeklēšanā un vainīgo personu saukšanai pie atbildības.

Plašāka informācija ES Padomes un Eiropadomes oficiālajā tīmekļa vietnē.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties