3. Oktobris 2018 09:13
Jaunumi
Diskusija Tiesībsarga birojā "Personu ar garīga rakstura traucējumiem tiesības un iespējas saņemt juridisko palīdzību"

2. oktobrī tiesībsargs rīkoja diskusiju "Personu ar garīga rakstura traucējumiem tiesības un iespējas saņemt juridisko palīdzību". Uzmanība tika pievērsta jautājumam, vai cilvēkiem, kuri ir ievietoti valsts vai pašvaldības sociālās aprūpes institūcijās, ir pieejama efektīva juridiskā palīdzība, lai realizētu savu tiesību un interešu aizsardzību.

Tiesībsarga ieskatā, cilvēki ar invaliditāti un jo īpaši tie, kuriem ir garīga rakstura traucējumi, ir viena no vismazāk aizsargātām personu grupām. Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likums paredz valsts juridisko palīdzību saņemt tām personām, kuras atrodas pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā. Savukārt no cilvēktiesību viedokļa būtiski raudzīties, lai minētās tiesības būtu ne tikai teorētiskas, bet arī praksē tiktu efektīvi īstenotas.

Tiesībsargs kopā ar Juridiskās palīdzības administrācijas, Zvērinātu advokātu padomes, Latvijas Pašvaldību savienības, Labklājības ministrijas, Tieslietu ministrijas, VSIA “Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs”, valsts sociālo aprūpes centru, Biedrības “Resursu centrs cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem “Zelda”” pārstāvjiem diskutēja par to, cik informētas ir personas par savām tiesībām, cik pieejama šīm personām ir valsts nodrošinātā juridiskā palīdzība, cik sagatavoti un apmācīti ir juridiskās palīdzības sniedzēji darbam ar klientiem, kuriem ir garīga rakstura traucējumi, kā arī cik efektīva un kvalitatīva ir sniegtā juridiskā palīdzība.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties