28. Septembris 2018 09:14
Jaunumi
Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja vizīte Patentu valdē
No Patentu valdes arhīva

20. septembrī Patentu valdē vizītē ieradās Eiropas Savienības Intelektuālā īpašuma biroja (EUIPO) pārstāvji ar mērķi izvērtēt iestāžu sadarbības efektivitāti un aktuālos projektus līdzšinējā sadarbības līguma ietvaros.

EUIPO delegācijas sastāvā bija juridiskā analītiķe Kristina Senerio Ljoveta (Cristina Senerio Llovet) un vairuma EUIPO īstenoto IT projektu vadītājs Agizios Teodorakes (Agisilaos Theodorakeas).

Vizītes sākumā Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis un projektu vadītāja Dagne Striķe informēja EUIPO pārstāvjus par Patentu valdes paveikto darbu pie Eiropas Sadarbības projektu īstenošanas, tai skaitā arī sabiedrības informēšanas pasākumiem, kā arī izvērsto sadarbību ar Eiropas Patentu Organizāciju un Pasaules Intelektuālā īpašuma organizāciju. Tāpat tika iezīmētas iestādes prioritātes nākamajam gadam.

Tikšanās laikā tika uzsvērts, ka līdz 2018. gada beigām ir plānots ieviest un sertificēt kvalitātes vadības sistēmu atbilstoši ISO 9001:2015 standarta prasībām, tiks turpināts darbs pie preču zīmju un dizainparaugu informācijas sistēmas Back Office uzlabošanas, kā arī informācijas pakalpojumu paplašināšanas un esošo pakalpojumu kvalitātes uzlabošanas. Turklāt tika atzīmēta Patentu valdes pārstāvju dalība EUIPO organizētajās darba grupās.

Tikšanās otrajā daļā EUIPO informēja iestādi par līdzšinējo progresu projektu ieviešanā Eiropas griezumā, kā arī tika analizēti Patentu valdes galvenie darbības rādītāji (Key Performance Indicators), īpaši atzīmējot Patentu valdes e-pakalpojumu kvalitāti, veiksmīgu informācijas sistēmas Back Office ieviešanu, kā arī arvien pieaugošu apmeklētāju kopējo apmierinātību ar sabiedrības informēšanas pasākumiem.

Aktīva sadarbība ar EUIPO ir uzskatāma par vienu no svarīgākajām Patentu valdes prioritātēm, kas ļauj pastāvīgi uzlabot iestādes sniegtos pakalpojumus. Kā atzīmēja EUIPO pārstāvji, Sadarbības fonda ietvaros Patentu valde kopumā ir ieviesusi vairāk nekā 20 projektus, kas ir būtisks sasniegums Eiropas Savienības dalībvalstu vidū.

EUIPO ir Eiropas Savienības aģentūra, kuras darbības mērķis ir reģistrēt un veicināt Eiropas Savienības preču zīmju un Kopienas dizainparaugu, kas ir nozīmīgas vienotā Eiropas tirgus sastāvdaļas. Šīs reģistrācijas dod iespēju aizsargāt preču zīmes un dizainparaugus visā Eiropas Savienības teritorijā, kas ietver 28 valstis. Sadarbībā ar dalībvalstu intelektuālā īpašuma iestādēm, nacionālajiem intelektuālā īpašuma tiesību nozares centriem EUIPO veicina intelektuālā īpašuma aizsardzības sistēmas attīstību.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties