12. Septembris 2018 09:14
Jaunumi
Tieslietu padomē ievēlēti trīs jauni tiesneši, būs vēlēšanu otrā kārta

Otrdien, 11. septembrī, notikušajās Tiesnešu neklātienes konferences elektroniskajās vēlēšanās par Tieslietu padomes locekļiem ievēlēti Rīgas apgabaltiesas tiesnesis Juris Stukāns, Administratīvās rajona tiesas Valmieras tiesu nama tiesnesis Guntars Ploriņš un Rēzeknes tiesas tiesnesis Andris Zutis.

Neviens cits no pārējiem četriem apgabaltiesu tiesnešu kandidātiem nesaņēma vēlēšanu dalībnieku balsu vairākumu, tādēļ 18. septembrī notiks vēlēšanu otrā kārta, kurā balsos par diviem kandidātiem, kas pirmajā kārtā saņēmuši visvairāk balsu.

Tiesnešu pārstāvji Tieslietu padomē bija jāpārvēl, jo pieciem locekļiem beidzās otrais četru gadu pilnvaru termiņš, kas ir maksimālais likumā pieļautais amata laiks vēlētajam Tieslietu padomes loceklim. Vienu tiesnešu pārstāvi saskaņā ar likumu ievēl Augstākās tiesas plēnums, un 10. septembrī šajā amatā ievēlēts Aigars Strupišs.  Tiesnešu konferencei bija jāievēl Tieslietu padomē četri tiesneši – divi no apgabaltiesu tiesnešu vidus un divi no rajona (pilsētas) tiesnešu vidus. Par kandidātiem bija izvirzīti pieci apgabaltiesas tiesneši un trīs rajona (pilsētas) tiesu tiesneši. Visi kandidāti savu redzējumu Tieslietu padomes turpmākajam darbam sniedza Tiesnešu klātienes konferencē 7. septembrī.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties