27. Jūlijs 2018 11:38
Jaunumi / Sabiedrības līdzdalība
Iesaisties aptaujā, lai uzlabotu sabiedrības un valsts iestāžu sadarbību!

Lai noskaidrotu sabiedrības viedokli par sadarbību ar valsts un pašvaldību institūcijām, Valsts kanceleja kopā ar Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta Memoranda padomi aicina līdz 13. augustam piedalīties aptaujā, tādējādi palīdzot uzlabot turpmāko sadarbību un dialogu.

Aptaujas mērķis ir noskaidrot sabiedrības viedokli un apkopot līdzšinējo sabiedrības līdzdalības pieredzi, pēc tam izvērtējot, cik efektīvi esošās līdzdalības iespējas darbojas praksē un kā vairot sabiedrības līdzdalību – gan tās kvalitāti, gan procesu. Lai izvērtējums būtu objektīvs, paralēli tiek veikta abu pušu - valsts un pašvaldību iestāžu un sabiedrības pārstāvju - aptauja.

Sabiedrības iesaiste valsts darbā un lēmumu pieņemšanas procesā ir būtiska, lai pieņemtie lēmumi būtu atbilstoši sabiedrības vajadzībām un interesēm, kvalitatīvi un saprotami, veicinot sabiedrības uzticēšanos un piederības sajūtu.  

Jau šobrīd pastāv dažādas līdzdalības iespējas. Piemēram, iedzīvotāji, nevalstiskais sektors, sociālie partneri, nozares speciālisti, uzņēmēji var piedalīties valsts un pašvaldību iestāžu darba grupās, konsultatīvajās padomēs, rakstiski sniegt savu viedokli vai atzinumu, piedalīties publiskās apspriešanās, iesaistīties valsts un pašvaldību institūciju projektos un citās iniciatīvās.

Tāpat priekšlikumus valsts pārvaldes pakalpojumu uzlabošanai ikviens var iesniegt vietnē www.mazaksslogs.gov.lv.

Aptaujas rezultāti tiks izmantoti apkopotā veidā sabiedrības līdzdalības izvērtējumā un labās prakses piemēru apkopojuma izstrādē.

Sabiedrības līdzdalības izvērtējums tiek veikts Latvijas Atvērtās pārvaldības partnerības rīcības plāna ietvaros. Pēdējo reizi līdzīgs izvērtējums par sabiedrības iesaisti tika veikts 2013. gadā.

Aptaujas anketa

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
SABIEDRĪBAS LĪDZDALĪBA
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties