5. Jūlijs 2018 13:36
Jaunumi
OECD ģenerālsekretāra un Latvijas tieslietu ministra vadībā diskutēs par pieeju tiesiskumam

Piektdien, 6. jūlijā, Rīgā norisināsies Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD), Tiesu administrācijas un Tieslietu ministrijas organizētā augstākā līmeņa diskusija par vienlīdzīgu pieeju tiesiskumam. Diskusiju atklās un tajā piedalīsies tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs un OECD ģenerālsekretārs Anhels Gurija (Angel Gurria).

Augstākā līmeņa diskusija “Vienlīdzīga pieeja tiesiskumam” ir daļa no pasākuma, kas sākas jau šodien, 5. jūlijā, Rīgā, kad plānots pārrunāt labāko praksi un attīstību OECD dalībvalstīs un partneru valstīs par iniciatīvu īstenošanu, kas būtiski stiprina sabiedrības pieeju tiesiskumam, vēršot uzmanību uz vajadzību un prioritāšu noteikšanu, kā arī tehnoloģiju ietekmi tiesiskuma nodrošināšanā, tostarp mākslīgā intelekta izmantošanas iespējām.

Diskusijas ietvaros tiks aplūkot šādi jautājumi –  tiesiskuma stiprināšana, sabiedrības izpratne par juridiskajiem jautājumiem, tiesnešu iesaiste, tiesiskuma nodrošināšana mazāk aizsargātajām sabiedrības grupām, iniciatīvas, kas sniedz uzņēmējdarbības sektora pieeju tiesiskumam. Diskusijas ietvaros, noslēdzoties pasākumam, plānots vienoties par turpmāko rīcību minēto jautājumu kontekstā.

            Diskusiju ir iespējams vērot arī tiešraidē https://youtu.be/_kM2F0fXAB8 (5. jūlija diskusija) un https://youtu.be/nw3DHJCjQsM (6. jūlija diskusija).

 

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties