1. Jūnijs 2018 11:58
Jaunumi
Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumam – 13

2006. gada 1. jūnijā stājās spēkā Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likums, kura mērķis ir veicināt fiziskās personas tiesības uz taisnīgu tiesas aizsardzību, nodrošinot valsts garantētu finansiālu atbalstu juridiskās palīdzības saņemšanai.

Ar valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sistēmas iedibināšanu mazaizsargātām personām ir nodrošinātas tiesības saņemt juridisko palīdzību, tādējādi veicinot savlaicīgu un kvalitatīvu savu tiesību aizsardzību un strīdu risināšanu, sabiedrības un indivīda drošību no sociālā un tiesiskā aspekta.

Likums noteica, ka atbildīgā iestāde par valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības piešķiršanu civillietās un noteikta veida administratīvajās lietās ir Juridiskās palīdzības administrācija (turpmāk – administrācija), savukārt kriminālprocesā – procesa virzītājs Kriminālprocesa likumā noteiktajos gadījumos un kārtībā.

Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sistēmas pastāvēšanas laikā nemitīgi notiek pilnveides procesi, piemēram, paplašinot lietu kategorijas, kurās palīdzība tiek nodrošināta, modernizējot iestādes administratīvo procesu, kas šobrīd ir pietiekami ātrs un vienkāršs, kā arī plānojot turpmākās attīstības virzienus, paplašinot personu loku, kuras varētu saņemt pakalpojumu.

Detalizētāka informācija pieejama šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties