19. Marts 2018 15:59
Jaunumi
LU absolventus aicina kļūt par studentu padomdevējiem

Latvijas Universitātes (LU) Karjeras centrs kopā ar LU Absolventu klubu ir izveidojuši jaunu programmu “Karjeras Akadēmija”, kurā satiksies LU studenti ar absolventiem. Pašlaik aicinām nozaru profesionāļus dalīties savā profesionālajā pieredzē un kļūt par padomdevējiem kādam LU 2.-4. kursa studentam, kurš vēlas iepazīt savu izvēlēto profesiju labāk un sagatavoties darba tirgum.

Jaunizveidotā projekta “Karjeras Akadēmija” mērķis ir sagatavot LU studentus papildus studijām veiksmīgai profesionālajai karjerai. Padomdevējiem ir jābūt ar vismaz 3 gadu profesionālo pieredzi un augstāko izglītību jomā, kurā studē mentorējamais students. Jo īpaši aicināti piedalīties tie, kuri vēlas dalīties savās zināšanās un pieredzē un ir gatavi arī paši pilnveidoties apmācībās par mentoringu un atbalsta sniegšanu. Programma “Karjeras Akadēmija” notiks 2018./2019. studiju gada laikā.

No padomdevēja projekta koordinatori sagaida vēlmi iepazīstināt studentu ar savu nozari un ar darba iespējām tajā, kā arī uzdot uzdevumus, kas attīstītu nozarē nepieciešamās kompetences. Padomdevējam jābūt gatavam tikties ar studentu  reizi divos mēnešos un apmeklēt ar programmu saistītos pasākumus. Šī pieredze un materiāli noderēs padomdevējam arī savā profesionālajā darbībā, vadot komandu un projektus.

Galvenie ieguvumi padomdevējam, iesaistoties projektā, būs iespēja nodot savu pieredzi tālāk un  ietekmēt studenta iegūtās izglītības kvalitāti un sasaisti ar darba tirgu. Padomdevējiem būs mācības par mērķu un uzdevumu definēšanu un mentorēšanas procesu. Programmas ietvaros padomdevēji varēs iepazīties un dalīties pieredzē ar citiem profesionāļiem, kuri būs padomdevēji studentiem.

Padomdevēju pieteikšanās norisināsies līdz š.g. 8. aprīlim, aizpildot pieteikumu LU Karjeras centra mājaslapā. Vairāk informācijas  www.karjera.lu.lv/studentiem/karjeras-akademija-2018 vai sazinoties ar projekta koordinatori, LU Karjeras centra psiholoģi Līgu Valinku (liga.valinka@lu.lv).

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties