20. Februāris 2018 12:24
Studenta Vārds
Studenti no visas Latvijas aicināti piedalīties profesora Konstantīna Čakstes civiltiesību izspēlē

Tiesību zinātnes studenti no visām Latvijas augstskolām tiek aicināti piedalīties pirmajā Profesora Konstantīna Čakstes civiltiesību izspēlē, kas norisināsies Rīgā 2018. gada 6. un 7. aprīlī.

Šī ir pilnīgi jauna tiesu izspēle, ko organizē Latvijas Universitātes Juridiskā fakultāte sadarbībā ar Latvijas Republikas Augstāko tiesu, Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģiju, ZAB "COBALT", ZAB "Eversheds Sutherland Bitāns", ZAB "Jāņa Kārkliņa advokātu birojs", ZAB "Rode&Partneri", ZAB "Sorainen", ZAB "TGS Baltic", kā arī atbalstītājiem – žurnālu "Jurista Vārds", Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvaldi, Tiesību zinātņu pētniecības institūtu un akadēmisko vienību “Austrums”.

Profesora Konstantīna Čakstes civiltiesību izspēle radīta ar mērķi dot iespēju studentiem unikālā veidā attīstīt zināšanas un prasmes civiltiesībās, kā arī iedzīvināt dažādas Latvijas akadēmiskajā vidē nebijušas un novatoriskas idejas. Lai arī izspēle notiek pirmo gadu, tā ir atzīstama par vērienīgu projektu Latvijas tiesu izspēļu kultūrā:

  • Izspēles mutiskā daļa norisināsies divas dienas. Priekšsacīkstes norisināsies piektdienas, 6. aprīļa vakarā, savukārt pusfināls un fināls norisināsies sestdien, 7. aprīlī.
  • Priekšsacīkstes ieplānotas Latvijas vadošu advokātu biroju telpās. Tas sniegs iespēju komandām pamatīgāk sajust advokāta profesijas "garšu", kā arī gūt priekšstatu par advokātu biroju ikdienas darbu. Izspēles pusfināls norisināsies LU Juridiskajā fakultātē, savukārt fināls – Augstākās tiesās Senāta sēžu zālē.
  • Katras izspēļu norises dienas beigās norisināsies svinīgs noslēgums, paziņojot rezultātus un studentiem, kā arī citiem izspēles norisē iesaistītajiem piedāvājot iespēju dalīties ar gūtajiem iespaidiem un pavadīt laiku patīkamā atmosfērā.
  • Izspēles dalībniekiem sagatavots ne tikai tradicionālais kāzuss, bet arī "lietas materiāli". Gluži kā īstā tiesā – no komandām tiek sagaidīts, ka tās gan rakstiskajā, gan mutiskākajā daļā atsauksies uz lietā pievienotajiem pierādījumiem, lai pamatotu savu pozīciju. Izspēles gaitā tiks imitēta tiesvedība pirmās instances tiesā.
  • Komandām rakstiskās daļas ietvarā jāspēj izteikties īsi, kodolīgi un precīzi. Pušu rakstisko pozīciju sagatavošanai noteikts ierobežojums 6-7 lappušu apjomā.
  • Izspēles tiesās Latvijas atzītākie civiltiesību speciālisti – Augstākās tiesas tiesneši, LU Juridiskās fakultātes mācībspēki un citi praktiskā darbā pieredzējuši juristi.
  • Sagatavots ievērojams balvu fonds izspēles uzvarētājiem:
    • Ceļojums uz Stokholmu un vizīti vienā no Stokholmas vadošajiem advokātu birojiem;
    • Nesteidzīgs vakars sarunās ar Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētāju un advokātu biroju partneriem par studentus interesējošiem advokatūras jautājumiem;
    • Naudas balva EUR 300 apmērā no akadēmiskās vienības “Austrums”.
    • Divas īpašas balvas labākajiem oratoriem – vienam no bakalaura studiju programmas, otram no maģistra studiju programmas.

Komandu pieteikums un precizējoši jautājumi iesniedzami līdz 2018. gada 11. martam, nosūtot e-pastu: civiltiesibuizspele@lu.lv. Rakstiskā daļa nosūtāma elektroniski līdz 2018. gada 25. martam uz e-pastu: civiltiesibuizspele@lu.lv.

Izspēles kāzuss, nolikums, pieteikuma forma

Aicinām sekot aktualitātēm izspēles Facebook lapā un Instagram kontā.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties