15. Februāris 2018 11:27
Studenta Vārds
Starptautiskā tiesu izspēlē uzņems ārvalstu studentus un komercarbitrāžas ekspertus
Vilema C.Visa starptautiskās šķīrējtiesas procesa izspēles Rīgas priekšsacīkstes 2016. gadā
No LU arhīva

Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē šā gada 22.- 24. februārī norisināsies Vilema C. Visa starptautiskā šķīrējtiesas procesa izspēles 12. Rīgas priekšsacīkstes, pulcējot 11 augstskolu komandas no Latvijas un ārvalstīm. Starptautiskās studentu sacensības ievadīs darbseminārs, kurā Eiropā atzīti eksperti dalīsies ar praktiskiem padomiem un viedokļiem komercarbitrāžā. Klausītāji seminārā var piedalīties, saņemot reģistrācijas apstiprinājumu.

Starptautiski atzītā komercdarījumu un strīdu izšķiršanas eksperta Vilema C. Visa (Willem C. Vis) vārdā nosauktās sacensības ir vienas no pasaulē lielākajām un prestižākajām tiesas procesa izspēlēm, kas ik gadu pulcē plašu studentu un tiesnešu lomās - arbitrāžas speciālistu loku no visas pasaules. Izspēles mērķis ir veicināt interesi par starptautisko tirdzniecības tiesību studijām un, īpaši, gūt pieredzi ANO 1980. gada Konvencijas par starptautiskajiem preču pirkuma un pārdevuma līgumiem piemērošanas jautājumos, vienlaikus uzsverot arbitrāžas kā pārrobežu komercdarījumu strīdu risināšanas veida nozīmību.

Dalībai izspēles starptautiskajā kārtā Vīnē, Austrijā studentu komandas gatavojas vairāk nekā semestra garumā, izstrādājot gan prasītāja, gan atbildētāja rakstisko argumentāciju un papildu treniņam piedaloties draudzības priekšsacīkstēs.

Šādas draudzības sacensības būs arī Rīgas priekšsacīkstes, kas jau 12. reizi norisināsies Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē, lai to dalībniekiem sniegtu vērtīgas papildu zināšanas, pieredzi un jomas ekspertu padomus pirms starptautiskās kārtas Vīnē.

Latviju un Latvijas Universitāti sacensībās pārstāvēs Juridiskās fakultātes studentu komanda ar treneri, fakultātes asociēto profesori Ingu Kačevsku. Komanda sacensībās tiksies ar dalībniekiem no Baltkrievijas Valsts universitātes (Baltkrievija), Gdaņskas Universitātes (Polija), Utrehtas Universitātes (Nīderlande), Helsinku Universitātes (Somija), Vircburgas Universitātes (Vācija), Baireitas Universitātes (Vācija), Sanktgallenes Universitātes (Šveice), Marmaras Universitātes (Turcija), Parīzes Saklē Universitātes (Francija) un S.S.Aleksejeva privātā tiesību pētniecības centra (Krievija).

Priekšsacīkstes un darbsemināru Rīgā organizē Latvijas Universitātes Juridiskās fakultāte ar fakultātes Studentu pašpārvaldes un Starptautiskās tirdzniecības kameras jauno arbitru foruma (International Chamber of Commerce Young Arbitrators Forum - ICC YAF) atbalstu.

Interesenti, kas semināru vēlas vērot klātienē, aicināti reģistrēties, nosūtot e-pastu: rigapremoot@gmail.com

Semināra programma

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
CITI STUDENTA VĀRDA JAUNUMI
VISS STUDENTA VĀRDS
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties