4. Janvāris 2018 16:08
Jaunumi
Latvijas Universitātē norisināsies konference par sabiedriskā viedokļa ietekmi uz tiesu varu

26. janvārī Latvijas Universitātes (LU) Mazajā aulā notiks konference „Sabiedriskā viedokļa ietekme uz tiesnešiem un tiesu sistēmu kopumā”, ko organizē Tiesību zinātņu pētniecības institūts un LU Juridiskā fakultāte. Pasākuma mērķis ir uzsākt diskusiju par plašsaziņas līdzekļu radītā sabiedriskā viedokļa ietekmi uz sabiedriski nozīmīgu tiesvedību gaitu un rezultātu.

"Sabiedrības ietekme uz tiesu vidi ir tēma, kas gadu laikā nozīmīgu tiesvedību kontekstā kļuvusi īpaši aktuāla. Publiskais spiediens dažādu komerctiesību strīdu, smagu noziegumu izmeklēšanā, iztiesāšanā, pārsūdzēšanā bieži vien ir tik spēcīgs, ka to izjūt visi procesa dalībnieki. Ceru, ka problēmas publiska aktualizēšana, izdiskutēšana žurnālistu, tiesnešu un advokātu vidū radīs lielāku izpratni par šo fenomenu, kas savukārt uzlabos tiesu sistēmas komunikāciju ar sabiedrību,” skaidro Tiesību zinātņu pētniecības institūta valdes priekšsēdētājs, LU Juridiskās fakultātes profesors Ringolds Balodis.

Konferencē ar referātiem uzstāsies virkne Satversmes tiesas, Augstākās tiesas un Rīgas apgabaltiesas tiesneši, kā arī Latvijā pazīstami zvērināti advokāti. Lai gan lielāko daļu konferences referātu lasīs profesionāli juristi, referentu vidū ir arī psihologi, antropologi un mediju eksperti. Konferences ietvaros tiks prezentēts arī pētījumu centra „SKDS” veiktais pētījums par tiesnešu ietekmējamību no dažādiem skatupunktiem – sabiedrības, advokātu, kā arī pašu tiesnešu.

Konferences programma

Dalība konferencē iespējama tikai ar ielūgumiem, taču interesentiem būs iespēja sekot līdzi pasākuma norisei tiešraidē Latvijas Universitātes portālā.

Plašāka informācija par konferenci pieejama, sekojot šai saitei

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties