7. Novembris 2017 15:15
Jaunumi
20 valstis Rīgā diskutēs par inovācijām tiesu administrēšanā
No TA arhīva

8. un 9. novembrī Rīgā norisināsies Eiropas Savienības, Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstu tiesu administratoru forums, lai dalītos pieredzē par lielākajiem izaicinājumiem tiesu darba organizācijā un inovatīvajiem risinājumiem.

Foruma laikā, diskusijās par sasniegumiem tiesu pārvaldībā piedalās arī Eiropas Padomes Komisija Tiesu efektivitātei (CEPEJ) un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD).

Foruma dalībnieki diskutēs par inovācijām attiecībā un pieeju tiesiskumam, moderno tehnoloģiju ieviešanu, kā arī komunikāciju ar sabiedrību.

Forums ir Latvijas Tiesu administrācijas iniciatīva, jo šobrīd iestāde īsteno vairākus nozīmīgus projektus, kuri vērsti uz tiesu administrēšanas, tiesu un tieslietu sistēmu pilnveidošanu. Kā nozīmīgākos var minēt vienotās E – lietas platformas izveidi, apvienojot tiesu un tiesībaizsardzības iestāžu resursus, kā arī projektu Justīcija attīstībai, ieviešot virkni būtisku pasākumu Latvijas tieslietu sistēmas stiprināšanai.

Tiesu administrācijām ir savlaicīgi jāreaģē uz dažāda veida politikas reformām un citiem ārējiem apstākļiem, kas ietekmē tiesu sistēmas darbību praktiskajā kontekstā. Tādējādi, tiesu administrācijām ir jābūt aktīvām stiprinot tiesu sistēmas kapacitātes, attiecīgi nodrošinot stabilitāti neizbēgamu pārmaiņu laikā. Tādējādi, Latvija aicināja citu valstu kolēģus dalīties pieredzē attiecībā uz lielākajiem izaicinājumiem tiesu darba organizācijā un inovatīvajiem risinājumiem.

Tiesu administrācija direktors Edvīns Balševics norāda, “lai gan tiesu administrēšanai ir izteikti praktisks raksturs, taču intelektuālais ieguldījums un moderno tehnoloģiju izmantošana ir divi elementi, kas spēj nodrošināt tās neierobežotu attīstību. Turklāt laba pārvaldība tiesu administrēšanas jomā var būtiski attīstīt pieeju tiesiskumam, stiprināt tiesu varam neatkarību, valsts ekonomikas attīstību un investīciju piesaisti, radot uzticēšanos tiesu sistēmai”.

Forums tiek organizēts Eiropas sociālā fonda projekta Justīcija attīstībai ietvaros tiesvedības efektivitātes un kvalitātes veicināšanai.

Vairāk informācijas par projektu Justīcija attīstībai pieejama šeit.

 
 
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Lasītākie jaunumi
AKTUĀLI
CITI ŠĪ AUTORA JAUNUMI
Iestāžu un institūciju jaunumi
Kopumā 269 iestādes
komentēt
Pievienot rakstu mapē
Pievienot citātu mapei
Pievienot piezīmi rakstam
Drukāt
ienākt ar
JURISTA VĀRDS
Abonentiem! Ieiet šeit
GOOGLE
DRAUGIEM.LV
reģistrēties
autorizēties